Aktier: Vestas stiger på ordrestrøm i ellers rødt marked

Det danske C20-indeks bevæger sig i negativt terræn på årets sidste handelsdag, hvor Carlsberg har lagt sig i toppen uden selskabsspecifikke nyheder. Eliteindekset ligger ved middagstid med et fald på 0,2 pct. til 1018,45, og dermed bevæger C20 Cap sig mod det første indeksfald siden 14. december.

Foto: © Michael Kooren / Reuters

Med tanke på indeksfaldet ser det også svært ud for eliteindekset, hvis det skal ende med et samlet positivt afkast for 2016. Da det tog hul på kalenderåret, lå det nemlig i indeks 1039,10.
- Det er et let negativt marked i dag, og det følger den europæiske tendens med små tilbagefald uden dramatiske bevægelser, forklarer Martin Munk, der er senior aktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Mere selskabsspecifikt har Vestas lagt sig i topregionen af eliteindekset med en stigning på 0,6 pct. til 452,30 kr., efter at vindmølleproducenten har fortsat ordrestrømmen fredag med tre nye ordrer - henholdsvis to fra USA og en fra Brasilien.
Dermed mangler den danske vindmølleproducent blot 20 megawatt, før den har tangeret sidste års annoncerede ordrer på samlet 8943 megawatt.
- Den store ordreindtægt, vi har fået her i december, fortsætter til det sidste, og den kan i princippet også godt fortsætte i dag og i morgen, uddyber Martin Munk og tilføjer:

- Det har været en rigtig stærk ordreindgang, Vestas har fået, og det overgår nu klart de forventninger, vi havde til det. Så det ser rigtig stærkt ud for Vestas.


MÆRSK-AKTIER I BUNDEN

Fra morgenstunden oplyste A.P Møller Mærsk, at det venter at lukke Tyra-feltet i Nordsøen i oktober 2018, da det indtil videre ikke er lykkedes at lande en aftale med regeringen om rammerne for driften af oliefeltet.
Martin Munk påpeger, at nyheden ikke burde have stor kursmæssig effekt, og at det højst sandsynligt skyldes andre faktorer, at Mærsk-aktierne har lagt sig i bunden af eliteindekset.

I øvrigt har konglomeratets rederi Maersk Line fået positivt nyt, idet priserne for fragt på verdenshavene den seneste uge er steget med hele 15,5 pct., viser tal fra Shanghai Shipping Exchange.

Mærsk B-aktien falder 0,8 pct., mens Mærsk A-aktien falder knap 1 pct.
Uden for eliteindekset har Vestjysk Bank meddelt, at banken med virkning fra 1. januar ikke venter at kunne leve op til alle de øgede krav, som banken er blevet pålagt af Finanstilsynet.
Ledelsen forventer dog umiddelbart, at kapitalforholdene kan bringes på plads via bankens indtjening og tilpasning af forretningsomfang.

Vestjysk Bank-aktien, der er en af årets højdespringere blandt bankerne, falder 0,7 pct. til 13,50 kr.