Aktier: Vestas plejer tømmermænd i let positivt marked

De danske aktier går umiddelbart en let positiv start i møde torsdag, efter at C20 Cap-indekset fik en over nakken onsdag, hvor markedet var ganske nervøst og påvirket af lavere omsætning end normalt grundet vinterferien. Eliteindekset faldt med.

Læs mere
Fold sammen

Futures for det tyske DAX-indeks indikerer torsdag morgen en positiv start i niveauet 0,2 pct., og i Asien er der også fremgang at spore.

Selv om usikkerheden omkring Grækenland fortsat hænger som en tung sky over markederne, fordi der ikke umiddelbart kom noget resultat ud af mødet mellem eurozonens finansministre onsdag, ser indstillingen ud til at være mere positiv torsdag morgen.

For vindmølleproducenten Vestas er det dagen derpå efter onsdagens regnskab for fjerde kvartal, der set på tallene var ganske pænt. Til gengæld skuffede en meget defensiv udmelding om forventningerne voldsomt, og det betød et tungt kursfald på 8,6 pct. til 262,10 kr. - i øvrigt under tung omsætning, stik mod den generelle markedstendens.

Torsdag er det ingeniørselskabet FLSmidths tur til at indtage regnskabsscenen. Onsdag blev aktien sendt op med 0,7 pct. til 296,80 kr., og i de første handelstimer torsdag kan investorerne så endeligt positionere sig, inden regnskabet lander ved middagstid.

Forud for regnskabet venter analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans et driftsoverskud (EBIT) på 424 mio. kr. - en fremgang fra 60 mio. kr. i fjerde kvartal af 2014.

Blandt sidepapirerne kan investorer med interesse i flyselskabet SAS skæve mod Norge, hvor lavprisselskabet Norwegian har afleveret regnskab for 2014. Og for første gang i syv år var det med røde tal på bundlinjen.

Norwegian endte med et underskud på 1050 mio. norske kr. mod et plus på 322 mio. norske kr. i 2013. Afdækning af brændstofpriser var en væsentlig årsag til det store fald i resultatet.

- Norwegians resultat for 2014 er præget af en stærk omsætningsvækst, kapacitetsøgning og investeringer for fremtiden. Sikring af brændstof for 2015 udgør en stor udgiftspost på 459 mio. norske kr., hvilket igen påvirker årsresultatet betydeligt, forklarer selskabet.

SAS-aktien steg med 0,7 pct. til 13,60 kr. onsdag.

Herhjemme er der desuden også småregnskaber fra Asgaard Group og Land & Leisure torsdag.