Aktier: Vestas, Pandora og Novo løfter C20

Det danske aktiemarked er mandag åbnet klart positivt og genvinder dermed en del af det terræn, det tabte i slutningen af sidste uge.

Efter 15 minutters handel ligger C20 Cap-indekset 0,9 pct. højere i 1007,48, efter at indekset fredag faldt 1,7 pct. og lukkede under niveauet 1000 for første gang på ni handelsdage.

Lanceringen af nye stimulustiltag i Kina, herunder sænkede reservekrav til bankerne, bidrager til at løfte stemningen på de fleste større børser.

- Vi gik hjem med lidt usikkerhed fredag aften, blandt andet på grund af usikkerhed om Kina, som siden så har sænket reservekravene over for bankerne. Det giver lidt ro på i forhold til Kina, sagde afdelingschef Ole Kjær Jensen fra Sydbank før åbningen til Ritzau Finans.

Pandora ligger blandt de mest stigende i C20 Cap med et plus på 1,3 pct. til 307,50 kr. Selskabet oplyste mandag morgen, at det 21. april åbner for en e-handelsplatform i USA. Med lanceringen er USA nu det ottende land i rækken, hvor kunderne kan købe Pandoras smykker online.

- USA er i dag et af de mest udviklede online-markeder i verden, og det er et stort skridt for os at åbne vores egen e-store i landet. Vi er godt tilfredse med de resultater, vi har opnået med vores online-salg i Europa, og håber at kunne fortsætte de positive takter i USA, siger Anders Colding Friis, der er administrerende direktør i Pandora, i meddelelsen.

Danske Bank stiger desuden 1,0 pct. til 189,00 kr. Aktien nyder godt af, at analytikerne hos Barclays har hævet såvel anbefaling som kursmål for aktien. Barclays anbefaling er nu "overvægt" mod tidligere "ligevægt", og kursmålet er løftet til 222 kr. fra 174 kr.

I ugens løb kommer der for alvor gang i regnskabssæsonen i Europa, men mandag er en relativt stille dag på den front. I USA kommer der til gengæld Q1-tal fra Halliburton, Morgan Stanley, Hasbro og til aften IBM.

Vestas og Novo Nordisk indtager pladserne som de mest stigende i C20. Vestas ligger 2,1 pct. højere i 310 kr., og Novo stiger 1,8 pct. til 383,70, uden at der er selskabsspecifikke nyheder fremme om de to selskaber.

Sydbank fortsætter med at få højere kursmål fra analytikerne efter lanceringen af et aktietilbagekøbsprogram på 500 mio. kr. sidste weekend. Senest er det ABG Sundal Collier, der hæver sit kursmål til 275 kr. fra 235 kr., mens Handelsbanken løfter til hele 320 kr. fra tidligere 245 kr. Begge finanshuse har anbefalingen ”køb” af Aabenraa-banken. Det fremgår af data fra Bloomberg. Sybank-aktien stiger 0,9 pct. til 245,40 kr.

Jyske Bank er også blevet opjusteret i kursmålsafdelingen af ABG. Det norske finanshus løfter sit kursmål til 385 kr. fra 355 kr., mens anbefalingen fortsat er køb, viser data fra Bloomberg. Aktien stiger 1,1 pct. kr. til 319,50.

Den svenske storbank SEB har indledt dækning af it-selskabet NNIT, og det sker med anbefalingen "hold" og et kursmål på 155 kr. Det fremgår af Bloomberg News.

NNIT-aktien, der blev børsnoteret i kurs 125 kr., siver 0,6 pct. til 160 kr.

Nunaminerals, hvis aktie har været suspenderet siden 20. februar, må formentlig snart sige farvel til fondsbørsen. Selskabet har ikke kunnet skaffe ny likviditet og indgav derfor i weekenden en konkursbegæring.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk