Aktier: Vestas og Pandora trækker C20 i rekord

Rekorderne står i kø onsdag på det danske aktiemarked, hvor det ledende indeks - C20 Cap-indekset - er på vej mod at lukke i det højeste niveau nogensinde. Det samme gælder blandt indeksets medlemmer også for Tryg, Novozymes og sidst men ikke mindst Pandora, som tirsdag leverede et brag af et regnskab.

Læs mere
Fold sammen

Mindre begejstring er der for onsdagens C20-regnskaber fra GN og Carlsberg, som begge ligger lavere efter deres regnskabspræsentationer. De to aktier tager dermed toppen af fremgangen i C20 Cap, som dog kan præstere en fremgang på 1,2 pct. til 889,24. Indekset er dermed på vej mod fjerde stigning i træk og følger i øvrigt en positiv stemning i resten af Europa.

Carlsberg indledte tirsdagen i plus efter onsdagens regnskab, men stemningen vendte hurtigt rundt, og ved middagstid ligger aktien i bunden af eliteindekset med et fald på 3,5 pct. til 517 kr.

- Aktien var steget noget op til regnskabet, og konklusionen efter selskabets telekonference efter regnskabet er, som jeg ser det, at der stadigvæk er lav gennemsigtighed i forhold til selskabets performance fremadrettet, og det kan være det, markedet kan være skuffet over, siger senior aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea til Ritzau Finans.

I forbindelse med regnskabet meddeler selskabet, at topchef Jørgen Buhl stopper og bliver afløst af hollænderen Cees 't Hart, der hidtil har været koncernchef for det hollandske mejeriselskab Royal Friesland Campina, et af de største i verden.

Mest stigende blandt eliteaktierne er derimod Vestas, som ifølge medieforlydender kan se frem til en ordre i Canada på 224,4 megawatt. Vestas bekræfter informationerne men gør opmærksom på, at der endnu ikke er tale om en fast og ubetinget ordre.

Ydermere har Dong valgt MHI Vestas Offshore Wind som foretrukken leverandør til det britiske offshoreprojekt Walney Extension Offshore Wind Farm-projekt på 330 megawatt. Det er nyheder, som investorerne belønner med en stigning på 4,9 pct. til 276,6 kr.

Pandora, der tirsdag leverede et regnskab for fjerde kvartal, der var langt bedre end ventet, fortsætter endvidere rekordkursen med en fremgang på 3 pct. til 549 kr. efter tirsdagens kraftige stigning på 17 pct.

- Det var et ret stærkt regnskab, der kom fra Pandora tirsdag, og det sender den aktie endnu højere op i dag. Det, synes vi, også er fuldt berettiget, og den får også mange pæne ord med på vejen fra de forskellige analytikere, siger Jesper Bamberger.

Den amerikanske storbank JPMorgan har efter regnskabet løftet kursmålet for smykkeaktien til 650 kr. fra 565 kr. Samtidig har Nordea løftet kursmålet til 630 kr. fra 585 kr.

GN Store Nord er onsdag ligeledes kommet med regnskab for fjerde kvartal, der nogenlunde levede op til forventningerne i markedet, hvor der især havde været usikkerhed om GN Netcom, som dog formåede at leve op til forventningerne. GN-aktien startede dagen med at stige, men siden er stemningen skiftet og ved middagstid ligger den 2,0 pct. lavere i 149,2 kr.

- Også den aktie er steget pænt den senere tid. Regnskabet var meget lig det, der var forventet, mens forventningerne ser ud til at være lidt forsigtige. Det kan sagtens være det, der sender aktien lidt ned, vurderer Jesper Bamberger.

Uden for C20 er Sydbank også kommet med regnskab. Overskuddet på 279 mio. kr. før skat var mindre end de ventede 362 mio. kr. Nedskrivningerne, som gennem flere regnskaber har været problembarnet for banken, faldt til 148 mio. kr. fra 888 mio. i samme periode året før. Det var samtidig lavere end 187 mio. kr., som forventningen var i markedet.

Helt som ventet har banken fundet plads til at udbetale udbytte til aktionærerne. Det bliver helt præcist 7,08 kr. per aktie, hvilket er præcis halvdelen af overskuddet for året. Sydbank-aktien ligger 0,5 pct. højere i 199,6 kr.

Tilbage i C20 er Tryg på rekordkurs med en stigning på 1,7 pct. til 820,5 kr. uden bagvedliggende nyheder, og det samme gælder for Novozymes, der ligger 2,5 pct. højere i 321,6 kr.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk