Aktier: Vestas og Pandora tager onsdagens overskrifter

Læs mere
Fold sammen

På den første handelsdag efter jul er Vestas og Pandora i investorernes søgelys i et grønt C25-indeks, der stiger 0,4 pct. til 1150,35.

Vindmølleproducenten stiger 1,5 pct. til 441,70 kr., mens smykkeselskabet stiger med 1,4 pct. til 673,50 kr. Selskaberne ligger onsdag med i toppen af det danske eliteindeks.

- Der er kommet en afklaring i USA (med skattereformen, red.), og det gør, at man kan spekulere lidt i, at der kan komme nogle ordrer ind, siger Christian Tørholm Lamp, børsmægler i ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans om Vestas-aktien.

Indtil videre har Vestas i år offentliggjort ordrer på 9111 megawatt inklusive uannoncerede ordrer til og med tredje kvartal. I 2016 fik Vestas i alt 10.494 megawatt hjem i ordrebogen inklusive uannoncerede ordrer.

Hedgefonden Maverick Capital har reduceret sit sats på et kursfald i Pandora-aktien til under 0,5 pct. af selskabets aktiekapital. I begyndelsen af november havde hedgefonden en shortposition på 1,31 pct., men den er gradvist blevet reduceret.

- Det er ikke raketvidenskab, men det er dét, som markedet fokuserer på indtil selskabets kapitalmarkedsdag i midten af janunar og den trading update, der kommer, fordi det ikke er muligt at få andre datapunkter, siger børsmægleren.

Øverst i C25-indekset ligger Ørsted-aktien med en stigning på 2 pct. til 346,50 kr., mens Coloplast-aktien ligger nederst med et fald på 0,9 pct. til 492,10 kr. - begge uden selskabsspecifikt nyt.

Ligeledes i bunden ligger Nordea og Danske Bank med fald på 0,6 og 0,4 pct. til henholdsvis 76,05 og 244,10 kr.

- Man skal huske på, at der er en masse positionering og lav likviditet, og det kan give nogle ryk, men der er ikke umiddelbart noget nyt for bankerne, vurderer Christian Tørholm Lamp.

BENJAMIN VERBIC-PLUS ANNULLERET

Uden for det danske eliteindeks steg Parken Sport & Entertainment fra morgenstunden op til 5,2 pct., men stigningen er nu byttet ud med en uændret pris fra fredagens lukkeniveau på 68 kr.

Selskabets fodboldhold, FC København, oplyste i lørdags om salget af offensivprofilen Benjamin Verbic til ukrainske Dynamo Kiev. Salgssummen er ikke offentliggjort, men Parken oplyser til Ritzau Finans, at der var budgetteret med et salg af spilleren i sommeren 2018 - nu falder det bare på plads i transfervinduet i januar i stedet.

Onsdag falder TCM Group 1 pct. til 97 kr. Køkkenkoncernen kunne sent fredag oplyse, at Carnegie, der har været stabiliseringsagent i forbindelse med køkkenselskabets børsnotering 24. november, er færdig med stabiliseringsperioden.

Hen over stabiliseringsperioden har Carnegie købt godt og vel 768.000 aktier i TCM Group. Det svarer til omkring 73 pct. af investeringsbankens samlede støttemandat på 1.050.000 aktier.

For resten af støttemandatet, lidt over 282.000 aktier, har Carnegie dermed udnyttet overallokeringsretten. Dermed kommer det samlede antal af solgte aktier i TCM's udbud op på 7,28 mio., svarende til et bruttoprovenu på 713,6 mio. kr. til storaktionæren, kapitalfonden IK.

Østjydsk Bank trækker endnu engang sorteper på Nasdaq-børsen og falder 25,2 pct. til 0,60 kr. Banken fik de to sidste handelsdage før jul skåret samlet 57,1 pct. af aktiekursen, efter at banken torsdag blev pålagt nedskrivninger på 132 mio. kr. af Finanstilsynet.

/ritzau/FINANS