Aktier: Vestas og Novozymes sender C20 Cap på rekordkurs

Et par skulderklap til Vestas og Novozymes fra udenlandske storbanker har onsdag sendt de to aktier til tops i et i øvrigt grønt aktiemarked.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske børser rettede sig efter dansk børslukketid tirsdag, og dertil kommer, at de amerikanske aktiefutures stiger onsdag morgen.

Dermed er scenen sat til aktiestigninger, og det danske C20 Cap-indeks lægger fra land med et plus på 1 pct. til 1063,72. Dermed er indekset ikke langt fra rekorden på 0164,27, der blev nået i august 2015.

Helt i toppen af C20 Cap ligger Novozymes med en kursstigning på 2,7 pct. til 275,40 kr.

Schweiziske Credit Suisse har løftet sin anbefaling af aktien i enzymproducenten til "outperform" fra "underperform", mens kursmålet er løftet til 300 kr. fra 239 kr.

Også Vestas har fået en ny fan i den britiske storbank Barclays, der hæver aktien til "overvægt" fra tidligere "ligevægt". Kursmålet er løftet til 650 kr. fra 510 kr. og indikerer dermed et markant positivt potentiale i forhold til markedskursen onsdag morgen, hvor aktien stiger 2,4 pct. til 493,30 kr.

Omkring middagstid vil aktiehandlerne rette blikket mod Coloplast, der gør status for første kvartal 2016/17.

Ifølge et analytikerestimat fra Ritzau Estimates ventes Coloplast at ramme en organisk vækst på 5,4 pct. i første kvartal, der tæller månederne fra oktober til og med december.

Derfor vil der være fokus på, om selskabet vil være i stand til at fastholde forventningerne til den organiske vækst på 7-8 pct. for hele 2016/17. Coloplast har dog selv varslet en lidt træg start.

»Vi ved, at det bliver et lidt dårligt regnskab, og Coloplast har selv sagt, at der vil være en midt-encifret organisk vækst på grund af amerikanske distributørers lagerjusteringer,« siger analytiker ved ABG Sundal Collier Morten Larsen.

Aktien i Coloplast er åbnet i bunden af C20 Cap med et fald på 0,3 pct. til 492,20 kr.

Branchefællen Ambu, der blandt andet gør sig inden for elektroder og medicinaludstyr, som bruges af narkoselæger, har fra morgenstunden glædet sine aktionærer med en opjustering. Meldingen har sendt aktien 4,3 pct. højere til 307,20 kr.

Ambu venter nu en organisk vækst på 9-11 pct. mod tidligere 8-10 pct. Forventningerne til de frie pengestrømme opjusteres til omkring 200 mio. kr. fra tidligere 175 mio. kr.

Også SAS er kommet godt fra start efter offentliggørelsen af planer om udflagning af en håndfuld fly og oprettelse af to baser uden for Norden - én i Spanien og én i London.

Dermed vil SAS kunne nedbringe sine lønomkostninger ved at have personale ansat i England og Spanien. Hvor meget ønsker SAS' topchef, Rickard Gustafson, ikke at kommentere over for Ritzau Finans.

SAS stiger 5,4 pct. til 11,80 kr.