Aktier: Vestas og Nordea tager fokus i stille marked

Vindmølleselskabet Vestas og storbanken Nordea kan tage fokus på det danske aktiemarked onsdag, hvor der umiddelbart er lagt op til en rolig åbning.

Læs mere
Fold sammen

Efter dansk børslukketid tirsdag har de amerikanske aktiemarkeder ligget mere eller mindre fladt, hvilket kan indikere, hvordan udviklingen skal gå herhjemme. Tirsdag sluttede det toneangivende C20 Cap-indeks med et fald på 0,3 pct. til indeks 1016,64.

Blandt selskaberne kan der blandt andre komme fokus på Vestas, der i løbet af onsdagen får nyt fra den kinesiske konkurrent Ming Yang Wind, der kommer med tal for de tre første måneder af 2015.

Desuden har den danske vindmøllekoncern fået løftet kursmålet hos det norske finanshus ABG Sundal Collier til 385 kr. fra 350 kr. Nordmændene har fortsat en anbefaling, der hedder "hold".

Derudover vil investorerne også holder øje med nyt fra Nordea, der onsdag holder kapitalmarkedsdag i London, hvor investorer og analytikere kan få nyt om banken, hvilket muligvis kan skabe interesse omkring aktien.

I C20-regi er der også nyt omkring har enzynproducenten Novozymes, som har fået et klap på skulderen af den schweiziske storbank UBS. Banken er vendt rundt på en tallerken og anbefaler nu "køb" af aktien mod tidligere "sælg", skriver Bloomberg News.

Blandt de mindre selskaber på fondsbørsen har der fra morgenstunden været regnskab fra olieselskabet Atlantic Petroleum, som kommer ud af første kvartal med en omsætning på 39,1 mio. kr., hvilket var et fald fra 112,7 mio. kr. i samme periode året før. Underskuddet før skat lød på 11,7 mio. kr., hvilket var en forbedring på en mio. kr. i forhold til samme periode året før.

Desuden har Statoil har udnyttet en option på 10 pct. af Atlantic Petroleums PL802 licens i Norskehavet. Efterfølgende sidder Atlantic Petroleum på 10 pct. af feltet.

Der har også været kvartalstal fra Nordic Shipholding, der ejer og udlejer seks produkttankskibe. Selskabet formåede at løfte driftsoverskuddet markant, mens resultatet efter skat blev vendt fra et minus på 1,1 mio. dollar til et overskud på 2,7 mio. dollar.

Senere onsdag vil der være en mindre håndfuld regnskaber fra Bording og Intermail.

/ritzau/FINANS