Aktier: Vestas og Nets tiltrækker fokus op til grøn åbning

Vestas og Nets ser ud til at blive nogle af de mest interessante danske aktier i mandagens indledende handel, som overordnet kan lægge ud med stigninger og revanchere lidt af sidste uge.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Mandag til fredag var således domineret af kursfald herhjemme, og for hele ugen satte det ledende C20 Cap-indeks sig omkring 1,9 pct. Det skete til trods for en stigning fredag på 0,6 pct. til indeks 1145,70.

Fredagens optimisme på det danske aktiemarked har mulighed for at blive udbygget mandag morgen, da der på samme vis var plusser i størstedelen af den efterfølgende handel på Wall Street. Oveni peger futures fra ugens start mod nye stigninger, ligesom der er positiv stemning i mandagens asiatiske handel.

»Aktierne i Asien ligger generelt i små plusser her til morgen, og selv om bevægelserne er små, kan det godt trække de europæiske markeder i retning af små stigninger fra morgenstunden,« skriver seniorstrateg Morten Hessner fra Nordea i en kommentar.

VESTAS LEVERER STÆRKT ANDET HALVÅR
Blandt de danske selskaber kunne vindmøllefabrikanten Vestas, som fredag steg 4,2 pct. til 601 kr., lukke andet kvartal af med to store ordrer til USA.

Bestillingerne på henholdsvis 302 og 200 megawatt (MW) kom efter børslukketid fredag og skubbede dermed Vestas op over 1000 megawatt (MW) i bestillinger for den ene dag og 4000 MW for hele året indtil videre - og hertil skal lægges de uannoncerede ordrer fra andet kvartal, som der først kommer tal på i halvårsregnskabet til august.

Dermed er Vestas godt 500 MW foran status for samme tidspunkt sidste år, der endte med en rekordordreindgang. 2016 var dog "backend-loaded" med mange ordrer i december op til deadline for en amerikansk støtteordning.

NETS OPLEVER UDENLANDSK INTERESSE
Også Nets, der gik frem med 0,5 pct. til 129,50 kr., har leveret nyt efter fredagens danske lukning. Ifølge Bloomberg News er virksomheden nemlig genstand for købsinteresse fra udenlandske kapitalfonde.

Det kommer, mindre end et år efter at kapitalfondene Advent og Bain noterede Nets, der tidligere var ejet af de danske banker, på fondsbørsen. Nets bekræfter, at der har været interesse, men vil ikke fortælle mere om de mulige udfald af diskussionerne.

Mere meddelsom er A.P. Møller-Mærsk, som melder om noget nær normale tilstande efter det hackerangreb, der tirsdag gav forretningen i især rederiet Maersk Line og havneforretningen APM Terminals en mavepuster.

Rederiet er ved at være i fulde omdrejninger, og i alle undtagen én havn er der nu normal eller tæt på normal drift. Mærsks B-aktie steg fredag 0,9 pct. til 13.090 kr.

Endelig indgår ISS fremover i analyseuniverset hos franske Kepler Cheuvreux, der siger køb til aktien og sætter kursmålet på 300 kr. Service- og rengøringskoncernen sluttede 0,2 pct. højere til 255,70 kr.