Aktier: Vestas og ISS løfter C20 Cap i rekord

ISS og Vestas stiger mest blandt de danske eliteaktier fra åbningen tirsdag, hvor C20 Cap-indekset efter fem minutters handel ligger 0,3 pct. højere i 1182,20 og dermed bygger videre på mandagens slutrekord.

Markedet nyder godt af fortsatte stigninger i USA mandag, hvor det brede S&P 500-indeks satte rekord efter en stigning på 0,8 pct., hvoraf 0,2 pct. kom i hus efter dansk børslukketid.

I det danske eliteindeks stiger 15 af de 20 aktier. Bedst går det for Vestas og ISS, der stiger 0,9 pct. og 0,8 pct. til henholdsvis 603,50 kr. og 274,80 kr. Novo Nordisk trækker derimod ned med et fald på 0,6 pct. til 289 kr., efter at den mandag indledte ugen med en stigning på 2,0 pct.

Hos Danske Bank ser senioraktierådgiver Lars Skovgaard Andersen gode muligheder for, at de europæiske aktier den kommende tid kan fortsætte stigningerne.

- Det er stemningen fra USA, der smitter af på os andre, og derfor ser det fornuftigt ud, og så er der efterveerne fra Macrons valgsejr i Frankrig. Vi har fået viftet alle de politiske "issues" væk fra Europa, og så tror vi stadigvæk, at amerikanerne skal have nogle flere penge ind i Europa, siger Lars Skovgaard Andersen til Ritzau Finans.

- Det er nu, vi skal "shine" i Europa. Er der nogen ting, der kan ødelægge festen? Hvis olieprisen falder meget, så kan der godt komme en lille smule støj. Ikke at jeg kan se, at den gør det, men den siver en smule derned af, tilføjer han og opfordrer til, at investorerne blander kortene godt og også får nogle defensive aktier med i porteføljen - såsom medicinalaktier og telekommunikation.

Trods de positive udsigter for aktierne generelt, så mener han dog ikke, at stigningerne vil komme med samme styrke, som det er sket foreløbigt i 2017.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at det kommer til at gå ligeså hurtigt, som det er gået hidtil i år, siger Lars Skovgaard Andersen og nævner i den sammenhæng, at kinesiske data bøjer af og vil give lidt mindre medvind, ligesom der kan komme nogle dyk i markederne efter de pæne stigninger.

- De amerikanske aktier falder i gennemsnit fem procent tre gange om året. De er ikke faldet endnu overhovedet. Vi har slet ikke haft nogen korrektioner og kører sådan meget derudaf stadigvæk. Jeg siger ikke, at vi kører på dampe, men vi skal have nogle regnskaber snart, der skal bekræfte, at de her stigninger kan holde ved, siger Lars Skovgaard Andersen.

Tilbage på det selskabsspecifikke er der nyt fra Onxeo, der har sikret sig et bruttobeløb på 15 mio. euro gennem et aktiesalg til institutionelle investorer i USA og Europa. I alt har selskabet solgt 3,53 mio. nye aktier til 4,25 euro (31,61 kr.) per styk. Til sammenligning kostede Onxeo-aktien 36,70 kr. i København mandag.

Tirsdag morgen er Onxeos aktie åbnet 7,9 pct. lavere i 33,80 kr.

Speas kommer med regnskab for første kvartal senere på dagen. Selskabets seneste forventninger er et medianafksat af private equity-investeringer på 10 pct. per år. Aktien ligger 0,6 pct. højere i 8200 kr.