Aktier: Vestas og GN topper grønt marked

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Det danske aktiemarked åbner med små stigninger torsdag morgen, hvor GN Store Nord sammen med Vestas topper C20 Cap-indekset, som ligger i højeste niveau nogensinde.

Eliteindekset stiger efter få minutters handel 0,3 pct. til 1136,29, og holder niveauet resten af dagen, vil det være lukkerekord nummer 19 i år.

Fra morgenstunden har både GN og Carlsberg været i ilden med regnskaber for første kvartal, som på overfladen overraskede positivt.

GN, der tjener sine penge på høreapparater og headsets, klarede sig bedre end ventet på toplinjen i første kvartal, hvor selskabet opnåede en omsætning på 2233 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 320 mio. kr.

Her havde analytikerne ifølge Ritzau Estimates ventet en omsætning på 2132 mio. kr. og et driftsresultat på 317 mio. kr.

Aktien stiger 1,6 pct. til 180,80 kr. og topper C20 sammen med Vestas, som forud for fredagens regnskab stiger 1 pct. til 590,50 kr.

CARLSBERGS VÆKST OVERRASKER

Carlsberg overraskede ligeledes positivt på toplinjen i første kvartal, hvor omsætningen voksede 5 pct., mens analytikerne havde ventet en fremgang på 3,3 pct.

Carlsberg, der ikke oplyser tal for indtjeningen, fremhæver en god udvikling på det russiske marked. Investorerne sender aktien op med 0,5 pct. til 685,50 kr.

Novo Nordisk-aktien får også investorernes opmærksomhed torsdag, efter at medicinalselskabet onsdag offentliggjorde et bedre end ventet regnskab for første kvartal.

Aktien steg onsdag 6,8 pct., og torsdag har flere banker haft Novo under luppen. Handelsbanken har sænket anbefalingen til "akkumuler" fra "hold", mens norske DNB og Alm. Brand begge har løftet kursmålet for aktien, som fortsætter stigningen med et hop på 0,4 pct. til 283,40 kr.

Derimod er der fortsat pres på Coloplast, der ikke kunne leve op til analytikernes forventningerne til den organiske vækst i regnskabet for andet kvartal onsdag.

Efterfølgende har flere banker justeret kursmålet for aktien. Aktien faldt 5,1 pct. onsdag, og torsdag dykker aktien 3 pct. til 540 kr.

Lidt større var faldet hos Lundbeck, som tirsdag og onsdag måtte se aktien dykke 5,3 pct. og 6,1 pct. Torsdag falder aktien 0,2 pct. til 315,50 kr.

De seneste dages kursfald er kommet i kølvandet af blandede forsøgsresultater i et Alzheimers-studie med midlet Rexulti tidligere på ugen.

TDC OG FLS MED NYT FRA KONKURRENTER

TDC, der fredag er på banen med sit regnskab for første kvartal, har fået nyt fra konkurrenten Telenor.

Det norske teleselskab vandt 9000 mobilkunder på det danske marked i første kvartal og løftede indtjeningen, som dog er et stykke fra at være tilfredsstillende set med selskabets egne øjne. TDC-aktien stiger 0,3 pct. til 36,76 kr.

Der vil også være konkurrentnyt til ingeniørkoncernen FLSmidth torsdag, da den finske rival Outotec kommer med regnskab for første kvartal omkring middagstid. FLSmidth-aktien falder 0,3 pct.

DSV har fået løftet kursmålet hos SEB til 440 kr. fra 405 kr., mens anbefalingen "køb" er fastholdt for aktien, som starter torsdagen med en stigning på 0,3 pct. til 391 kr.

Der har desuden været regnskaber fra biotekselskaberne Bavarian Nordic og Bioporto, der ikke bød på nogen store nyheder. Bavarian stiger 0,7 pct. til 376 kr., mens Bioporto ligger uændret.

Vagt- og sikkerhedskoncernen G4S kunne melde om en god udvikling i første kvartal, hvor væksten lød på knap 9 pct. Aktien stiger 2,4 pct. til 28,19 kr.

Fra banksektoren har både Skjern Bank og Salling Bank kunne melde om pæn fremgang på bundlinjen. Skjern Bank stiger 4,6 pct. til 68 kr., mens Salling-aktien er urørt.

Senere torsdag vil der være regnskab fra konglomeratet Schouw & Co. Inden da dykker aktien 0,8 pct. til 717 kr.