Aktier: Vestas og Dong tager fokus før valgets afgørelse

Det amerikanske præsidentvalg stjæler overskrifterne på aktiemarkedet tirsdag, men da afgørelsen først falder natten til onsdag, kan investorerne bruge ventetiden på at læse regnskaber fra blandt andet Vestas og Dong.

Arkivfoto. Det amerikanske præsidentvalg stjæler overskrifterne på aktiemarkedet tirsdag, men da afgørelsen først falder natten til onsdag, kan investorerne bruge ventetiden på at læse regnskaber fra blandt andet Vestas og Dong. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag var der positiv stemning på aktiemarkederne verden over, efter at FBI frikendte Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton, i en omstridt sag om brug af en ikkesikret e-mail i hendes tid som udenrigsminister, som har tynget hende gennem valgkampen.

C20 Cap-indekset steg 1,7 pct. til 972,73.

- Præsidentvalget vil præge aktiemarkedet gennem hele dagen. Investorerne har allerede valgt Hillary Clinton som præsident, og derfor vil vi se de største udsving, hvis det ikke viser sig at holde stik.

- Trump er synonym med usikkerhed, fordi man ikke ved, hvad han kan finde på. Og aktiemarkedet hader usikkerhed, og Clinton er derfor at foretrække for investorerne, fordi hun er en erfaren politiker, der har mere moderate synspunkter, siger Otto Friedrichsen, som er aktiestrateg hos Formuepleje.

Blandt de danske selskaber vil der være nyt fra Vestas, der gør status for udviklingen i tredje kvartal, og samtidig er interessant at følge i forhold til valgets afgørelse i USA.

Hillary Clinton er mere positivt stemt over for vedvarende energikilder som vind, mens Donald Trump er større tilhænger af fossile brændstoffer.

- Vestas er et af de danske selskaber, der har en stor interesse for den politiske situation i USA, fordi der er støtteordninger til vindenergi.

- Selv om regnskabet i dag selvfølgelig er interessant, så er det set i det lidt længere perspektiv nok endnu mere vigtigt, hvad den fremtidige linje i amerikansk energipolitik bliver, siger Otto Friedrichsen.

Investorerne tog allerede mandag forskud på en Clinton-sejr ved at sende aktien op med 4,2 pct. til 518,50 kr.

DONG MED TAL

For Dong, der også kommer med regnskab tirsdag morgen, vil afgørelsen formentlig også blive fulgt tæt, da selskabet satser på at vokse inden for havvindmøller i USA. Dong-aktien steg mandag 0,8 pct. til 254 kr.

Valgets resultat kan også få indvirkning for Novo Nordisk, da Hillary Clinton under valgkampen har varslet et opgør med høje medicinpriser i USA.

Hvorvidt det nogensinde bliver ført ud i livet, hvis hun ender som Barack Obamas efterfølger, afhænger dog af, hvordan magtfordelingen bliver i de to kamre, Repræsentanternes Hus og Senatet.

- En ting er, hvad ambitionen er for den enkelte, og hvad der reelt kan føres igennem politisk. Clinton risikerer at få en politisk situation, hvor hun sidder med magten i Det Hvide Hus, men er låst af, at Republikanerne sidder på flertallet i de to kamre, siger Otto Friedrichsen.

I en anden afdeling kan der komme fokus på høreapparatvirksomheden William Demant, da Nordea ifølge Bloomberg har løftet kursmålet for aktien til 147 kr. fra 135 kr. Aktien lukkede tirsdag i 124,10 kr.

Blandt de øvrige danske selskaber er der regnskaber fra medicovirksomheden Ambu, Københavns Lufthavne, Møns Bank, AaB og Hvidbjerg Bank.