Aktier: Vestas-nedtur for femte dag i træk tynger C20

Der er en overvægt af røde aktier på det danske aktiemarked torsdag, hvor særligt Vestas og FLSmidth er ramt af udsalg, mens Royal Unibrew bliver belønnet for sit regnskab for tredje kvartal.

ARKIVFOTO 2010 af Vestas flag- Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring 11.30-tiden falder det toneangivende C20 Cap-indeks 0,5 pct. til 1115,75. Aktiviteten er påvirket af, at de amerikanske børser holder lukket som følge af thanksgiving.

For femte dag i træk dykker Vestas-aktien, og torsdag lyder kursfaldet på 3 pct. til 374 kr. - det laveste niveau i to år.

Aktien er faldet 29,1 pct. siden regnskabet 9. november og små 35 pct. i hele november, hvor også usikkerhed om den amerikanske skattepakke har tynget aktiekursen.

Storbanken HSBC har sænket kursmålet for aktien til 360 kr. fra 460 kr. og gentaget den negative anbefaling "reducer", men ifølge investeringsbanken ABG Sundal Collier kan kursfaldet også komme som en forsinket reaktion på resultatet af en tysk vindauktion.

Priserne faldt 11 pct. i forhold til den foregående auktion i august og var 33,5 pct. lavere end en auktion i maj.

»Vi mener, at markedet reagerede lidt neutralt på, at der var et rimelig stort prisfald i den tyske vindauktion onsdag. Vi synes, at priserne falder relativt hurtigt, og derfor er det naturligt, at aktien ryger ned på det«, siger børsmægler Anne Sophie Riis.

I bunden er der også pres på FLSmidth-aktien, som falder 1,9 pct. til 358,90 kr. uden nyheder fremme. I toppen er der appetit på DSV og Coloplast, der stiger 0,5 pct. og 0,4 pct.

Pandora-aktien er at finde midt i C20-feltet. Torsdag er det kommet frem, at den amerikanske hedgefond Coatue Management har øget sit short i aktien - som er at satse på kursfald - så det nu lyder på 2,83 pct. af aktiekapitalen mod tidligere 2,73 pct.

Onsdag fik aktien ellers medvind, da en anden hedgefond - Maverick Capital - omvendt skruede ned for sit væddemål.

»Det er lidt den modsatte historie, vi ser i dag. Pandora startede med at stige fra morgenstunden, men er så faldet på, at Coatue har øget sit short,« siger Anne Sophie Riis fra ABG.

Bryggiet Royal Unibrew har offentliggjort regnskab for tredje kvartal, hvor omsætningen faldt marginalt, mens driftsoverskuddet til gengæld steg 2 mio. kr. til 359 mio. kr. og ifølge Bloomberg var bedre end ventet. Aktien stiger 2,1 pct. til 360 kr.

Tryg er i fokus, da Handelsbanken har skruet lidt ned for anbefalingen, der nu lyder på "akkumuler" mod tidligere "køb". Aktien ligger 0,4 pct. lavere i 151,90 kr.