Aktier: Vestas kan måske lyse op på stille dag

Ligesom onsdag kan torsdag blive en stille aktiedag. Umiddelbart ventes det danske eliteindeks ikke at gøre meget væsen af sig.

Vestas kan atter løbe med opmærksomheden, da selskabet typisk annoncerer flere nye ordrer op til årsskiftet.

C25-indekset steg onsdag 0,3 pct. til 1149,76.

Onsdag sluttede handlen i USA med marginale stigninger, og den var præget af lavere omsætning end normalt, da mange markedsdeltagere fortsat holder juleferie.

Der er pæn fremgang for de asiatiske aktier udenfor Japan torsdag morgen. Samtidig ligger de amerikanske aktiefutures en spids højere, mens den tyske DAX-future åbner med et fald på lige under 0,2 pct.

Vestas kan igen torsdag løbe med opmærksomheden, som det var tilfældet onsdag, da selskabet annoncerede den ene ordre efter den anden, og nye ordrer kan også komme til at præge nyhedsstrømmen i de næste dage inden årsskiftet. Onsdag blev der annonceret vundne ordrer i både Mexico, USA, Østrig og Tyskland, der kunne tilføjes den i forvejen tykke ordrebog. I år har Vestas annonceret kontrakter på 9296 megawatt. Reuters skriver desuden, at Vestas ifølge anonyme kilder kun er i spil til en lille bid af de 1451 megawatt, der blev tildelt energiselskaber i sidste uges auktioner i Brasilien.

Vestas steg onsdag 1,5 pct. til 439,50 kr.

Pandora, der også lå i den positive ende af C25-indekset onsdag og steg 1,1 pct. til 671,50 kr., kan få opmærksomhed fra fortsat lukning af shortpositioner, som det var tilfældet onsdag, da hedgefonden Maverick Capital reducerede sit sats på et kursfald i smykkeaktien til under 0,5 pct. af selskabets aktiekapital.

Dagbladet Børsen rapporterer endvidere, at smykkeselskabet i år fejrer det bedste resultat nogensinde i Kina efter en forsigtig start for tre år siden. I 2017 har Pandora åbnet 60 nye butikker i landet.

MÅSKE FLERE OPKØB FRA COLOPLAST

Coloplast kan få opmærksomhed på positive analytikerkommentarer. Allerede næste år kan der være mulighed for, at Coloplast igen er klar med et opkøb, og det kan meget vel være rettet mod endnu et home care-selskab i Europa. Sådan lyder vurderingen hos aktieanalytiker hos ABG Sundal Collier Morten Larsen, efter at medicokoncernen mandag i sidste uge annoncerede købet af den franske distributør SAS Lilial.

- Jeg er ret sikker på, at vi ikke har set det sidste. Der kommer mere, men det er nok ikke på den helt korte bane, men jeg vil stadig bliver overrasket, hvis der ikke kommer mere i 2018, siger han til Ritzau Finans.

Også Søren Løntoft Hansen fra Sydbank vurderer, at der i fremtiden vil komme flere af den slags opkøb.

Coloplast lukkede onsdag med et fald på 0,7 pct. i 499 kr.

ØSTJYDSK BANK BUNDSKRABER

I fondsbørsens absolutte yderkant endte Østjydsk Bank for tredje handelsdag i træk som den mest faldene aktie på den københavnske fondsbørs. De seneste tre handelssessioner er aktien samlet faldet med 60 pct. Nedturen begyndte, da banken blev pålagt nedskrivninger af Finanstilsynet på 132 mio. kr.

En aktie i Østjydsk Bank kostede onsdag ved lukketid 63 øre efter et fald på knap 21 pct.