Aktier: Vestas kan få vinger i ellers trist marked

Det danske aktiemarked ser ud til at starte ugens sidste handelsdag med mindre fald, idet Wall Street torsdag blev sendt i rødt, ligesom der fredag morgen er blevet handlet med minus foran indeksudviklingen på de asiatiske markeder.

Læs mere
Fold sammen

Desuden peger europæiske aktiefutures mod lette fald fra fredagens morgenstund.

Herhjemme endte det ledende C20 Cap-indeks 0,2 pct. lavere i 1053,64 på en torsdag, hvor der ikke var meget nyt fra de danske eliteaktier.

Til gengæld var der nyt fra flere af de udenlandske konkurrenter, hvis sløje regnskaber var med til at trykke selskaber som FLSmidth, Carlsberg og Novo Nordisk. For ingeniørkoncernen FLSmidth endte det torsdag med et fald på 2,1 pct. til 326,10 kr., bryggeriselskabet Carlsberg gik 1,4 pct. tilbage til 619,50 kr., og medicinalaktien Novo faldt 0,6 pct. til 396,60 kr.

Mens det generelt peger i retning af fald herhjemme, kan det blive en god dag for Vestas, der torsdag lukkede 0,1 pct. lavere i 386,10 kr. Vindmølleproducenten har fået løftet sin anbefaling af finanshuset Barclays, så der nu anbefales "overvægt" mod tidligere "neutralvægt". Samtidig er kursmålet løftet til 500 kr. fra 310 kr.

Dermed har Barclays sat det højeste kursmål blandt de analytikere, der giver anbefalinger til Bloomberg.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen, der torsdag endte 0,6 pct. lavere i 372,80 kr., har fredag morgen fået lidt at tygge på fra franske Danone, der er kommet med regnskab for første halvår. Den franske yoghurtmager klarede sig en smule bedre end ventet i perioden, hvor der især er blevet vist gode takter i det store europæiske marked, fremgår det af Bloomberg News.

Desuden har analytikerne hos Berenberg løftet kursmålet på Chr. Hansen-aktien, så det nu hedder 380 kr. mod tidligere 290 kr. Anbefalingen er uændret hold.

Uden for C20-regi kom den islandske proteseproducent Össur sent torsdag med regnskab for andet kvartal. Selskabet har i perioden været ramt af den for tiden stærke dollar, som islændingene rapporterer regnskab i.

Omsætningen i kvartalet endte på 127 mio. dollar mod 133 mio. dollar i samme kvartal året før. I regnskabet vurderer Össur, at dollarkursen har reduceret omsætningen med i alt 13 mio. dollar i kvartalet. Torsdag - før regnskabet - lukkede Össur 1,6 pct. højere i 24,70 kr.

Der har også været nyt fra Bavarian Nordic, om end det endnu ikke er regnskabstal. I stedet har selskabet i en meddelelse til fondsbørsen oplyst, at der indledes et klinisk fase 2-forsøg med biotekselskabets prostatakræftmidddel, Prostvac, efter at den første patient er fundet til forsøget. Bavarian Nordic endte torsdag 1,7 pct. lavere i 338 kr.