Aktier: Vestas i fokus efter mandagsplus på nyhedsfattig dag

Horns Rev 3 fotograferet fra luften onsdag den. 19. september 2018. På Horns Rev 3 opsætter Vattenfall verdens kraftigste vindmøller, MHI Vestas V164, som hver kan levere 8, 3 MW. (Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Drost-Hansen

På en dag uden store selskabsspecifikke nyheder kan Vestas tirsdag igen komme i fokus, efter at selskabet mandag endte som en af de mest stigende aktier i det danske eliteindeks, som indledte anden halvdel af året med solide plusser.

Vestas-aktien steg her 4,4 pct. til 591,80 kr., efter at andet kvartal blev sluttet af med en sand ordrestorm, idet der i weekenden blev annonceret fem ordrer på samlet 1152 megawatt (MW).

Det kom i kølvandet på en stribe ordrer i sidste uge, hvilket samlet set har bragt andet kvartals høst op på 4601 MW. Det er rekord for Vestas.

Selskab Kurs Ændr. %

Pilen peger tirsdag marginalt op for det danske C25-indeks, der mandag indledte anden halvdel af året med et plus på 1,7 pct. til 1141,42. Stigningen kom efter positive meldinger fra weekendens G20-topmøde i Japan.

Her blev præsidenterne fra USA og Kina, Donald Trump og Xi Jinping, enige om at genoptage handelsforhandlingerne landene imellem, hvilket mandag gav stigende aktiemarkeder på tværs af Europa.

Tirsdag morgen stiger de amerikanske aktiefutures marginalt. Den tyske DAX-future stiger 0,1 pct.

»Aktieindeks steg i går på grund af weekendens våbenhvile i handelskrigen mellem USA og Kina, ligesom ISM fra USA faldt mindre end ventet. I Europa og USA steg aktieindeks omkring 1 pct., og S&P 500 er steget til nyt rekordhøjt niveau.«

»I Asien er aktieindeks mere blandet, mens aktiefutures indikerer en marginal positiv åbning i Europa og USA,« skriver Morten Hassing Povlsen, rente- og valutastrateg i Jyske Bank, i en kommentar.

NYT DANSKE BANK-KURSMÅL FRA DNB

Et af de selskaber, der tirsdag kan få en smule opmærksomhed på nyhedsfronten, er Danmarks største bank, Danske Bank.

Norske DNB sænkede mandag aften sit kursmål for aktien med 20 kr. til 135 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Der anbefales fortsat et »køb« af aktien.

Dagbladet Børsen kan tirsdag fortælle, at nøgletallene og prisen på en aktie i banken ser så gode ud, at investorerne er begyndt at købe den maste aktie igen. Mandag steg aktien 1 pct. til 104,75 kr.

Coloplast fortalte mandag morgen om de forventede effekter af den franske sundhedsreform, som vil koste på priserne inden for tre forretningsområder - stomi, kontinens og sårpleje.

Ifølge Sydbank er effekterne dog ikke så hårde som frygtet, og aktien endte 3,5 pct. højere i 767,40 kr., hvilket var rekord for aktien.

Mandag steg DSV-aktien 0,7 pct. til 649 kr., hvilket var nok til at sende den i rekord.