Aktier: Vestas fortsætter op på formindsket Trump-frygt

Vestas fortsætter med at tage kursstigninger hjem i det nye år og stiger med 1,6 pct. tirsdag middag til 487,80 kr. efter et plus i kursen på 4,9 pct. mandag. Og det er helt fortjent, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

Og så har Parken Sport & Entertainment, der hidtil har holdt sig til fodbold, gået ind i e-sport sammen med Nordisk Film. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

- Vestas stiger på baggrund af de ordrer, som selskabet fik i december. Det undrede os faktisk lidt, at aktien ikke steg mere mellem jul og nytår - så det er helt fair, at aktien stiger nu, siger Mads Zink.

- Der er ikke den samme frygt i markedet for, at den kommende præsident, Donald Trump, ændrer på den amerikanske ordning for vindenergi - og vi ser en yderlig "upside" i aktien, siger chefhandleren til Ritzau Finans.

Samlet stiger C20 Cap-indekset med 0,2 pct. tirsdag middag til 1040,7 - men på baggrund af en lidt tynd handel.

- Vi venter stadig på, at amerikanerne kommer med i eftermiddag, nå de begynder den første handelsdag i det nye år, siger Mads Zink.

Bankens senioraktierådgiver Lars Skovgaard Andersen ser potentiale for yderligere stigninger på aktiemarkedet understøttet blandt andet af, at store summer fortsat er placeret kontant.

- Vi tror på, at der stadigvæk er nogle penge, der skal ind i markedet. Danskerne har 800 mia. kr. stående kontant, hvilket er dobbelt så meget som i 2003, forklarer han og tilføjer:

- Det er som om, at man hele tiden har været lidt bange for, at et eller andet skulle ske, men vi tror på, at får vi en ok start på året, så skal der nok være nogle flere penge, der vil ind i markedet.

IKKE MANGE SELSKABSNYHEDER

Med i toppen af eliteindekset ligger Genmab, der stiger med 1,5 pct. til 1210 kr. uden nyt. Plusset kommer på baggrund af en lille volumen, hvor det er udlandet, der køber op, siger Mads Zink.

Eliteindekset er cirka delt på midten af faldende og stigende aktiekurser - og med i den nedre del ligger A.P. Møller-Mærsk med et minus på 0,5 pct. til 11.600 kr. for B-aktien. Faldet kommer på trods af højere oliepriser.

Også med i bunden ligger Nets med et fald på 0,5 pct. til 122,80 kr. Faldet kommer på trods af, at den norske bank DNB er begyndt at dække aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 143 kr., viser data fra Bloomberg News. Også den britiske investeringsbank Bryan Garnier har indledt dækning af aktien, men det er til gengæld med en salgsanbefaling.

I alt 13 finanshuse har oplyst deres anbefaling af Nets-aktien til Bloomberg. Fem anbefaler "køb", fem har anbefalingen "hold", mens de sidste tre råder deres kunder til at sælge aktien.

FLS I TOP PÅ BØRSEN

Ser man udenfor elitepapirerne, så kan FLSmidth på årets anden handelsdag lægge en solid stigning til kursen. Aktien stiger med 4,8 pct. til 313,80 kr. Det er det højeste niveau siden juli 2015.

- FLS stiger ret pænt på en løftet "køb"-anbefaling fra en af vores kolleger ude i byen, siger Mads Zink.

Det er Carnegie, der har hævet anbefalingen til "køb" fra "hold". Samtidig løftes kursmålet til 340 kr. fra 275 kr., skriver Bloomberg News.

Bavarian Nordic oplyste tirsdag middag, at har modtaget penge fra kunderne tidligere end ventet og opjusterer forventningen til kapitalberedskabet ved årsskiftet.

Pengekisten bliver omkring 400 mio. kr. større end tidligere ventet og lander på omkring 2,3 mia. kr. i slutregnskabet for 2016, spår Bavarian nu ifølge en meddelelse til fondsbørsen.

Bavarian Nordics aktie stiger 3,1 pct. til 267 kr.

PARKEN SATSER PÅ E-SPORT

Og så har Parken Sport & Entertainment, der hidtil har holdt sig til fodbold, gået ind i e-sport sammen med Nordisk Film. I første omgang sender man et Counter-Strike hold på banen. Aktien stiger med 2,1 pct. til 72 kr. i middagshandlen.

Tirsdag kan investorerne se frem til en række nøgletal fra både Europa og USA. Fra Tyskland kommer der tal for forbrugerpriserne i december, og fra USA kommer der en opgørelse over udviklingen i indkøbschefernes forventninger.