Aktier: Vestas fortsætter frem i fladt marked

Mens Vestas onsdag morgen fortsætter, hvor aktien slap tirsdag, og stiger yderligere, så har C20 Cap-indekset sværere ved at få fat.

Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset, der tirsdag gled over 1000 for første gang, åbnede omkring 0,2 pct. højere, men har siden sat stigningen over styr og ligger 0,07 pct. lavere i 1006,75.


- 1000 er et rundt tal og derfor også noget, man er opmærksom på, når det passeres. Men i forhold til udviklingen fremadrettet, betyder det ikke noget, vurderer aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen over for Ritzau Finans.

Han mener, at udfordringen fremadrettet bliver, at virksomhederne skal bevise, at indtjeningen er i vækst.

- Stigningerne, vi har set i Europa, er i høj grad drevet af forventningen om, at vi vil se en positiv indtjeningseffekt i de europæiske virksomheder. Det er der også stor sandsynlighed for. Dollar er steget meget over for euro, olieprisen er faldet kraftigt, og ECB's pengepolitik er meget lempelig. Men vi mangler altså stadig at se transformationen over i virksomhedernes indtjening. Man har taget forskud på meget godt, og det er afgørende, at forventningerne indfries, siger Otto Friedrichsen.

Herhjemme ligger Chr. Hansen til en stigning på 0,2 pct. til 327,5 kr. forud for sit halvårsregnskab for 2014/15 torsdag morgen. Her vil der blandt andet være fokus på, hvad dollarens styrkelse betyder for forventningerne, og hvordan marginerne, som har været lidt pressede, bevæger sig.

Ifølge et estimat fra Ritzau Estimates venter analytikerne en omsætningsvækst på 7,5 pct. organisk i kvartalet til 199,3 mio. euro, mens bundlinjen ses på 34 mio. euro. Chr. Hansen steg tirsdag 2,2 pct. til 326 kr.

Vestas, der tirsdag passerede 300 kr. for første gang siden sommeren 2010, stiger med 1,9 pct. til 313,80 kr. Nordea har givet aktien et rygstød med en dugfrisk købsanbefaling og et kursmål på 350 kr. Den tidligere anbefaling var "hold" og kursmålet blot 280 kr.

Novo Nordisk er et skridt videre i arbejdet med at få diabetesprodukterne Tresiba og Ryzodeg godkendt i USA. I hvert fald har de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, accepteret at behandle genansøgningen, efter at første ansøgning blev afvist i 2013. Novo genindsendte ansøgningen i marts, hvilket fik aktiekursen til at stige 10 pct. på en dag. Dagens melding har dog mere karakter af en formsag, og Novo falder med 0,3 pct. til 378,80 kr.


Rockwool er kommet med i ABG Sundal Colliers analyseunivers og har fået en dugfrisk købsanbefaling og et kursmål på 985 kr. Aktien stiger med 1 pct. til 888,50 kr. oven i en gevinst på hele 7,8 pct. tirsdag, hvor Exane BNP Paribas løftede sit kursmål til 1000.


I bunden af C20 Cap-indekset ligger Tryg, der kommer med regnskab onsdag i næste uge. Aktien er blevet sænket af Danske Bank til "sælg" fra "hold", og det har foreløbigt kostet et kursfald på 1,5 pct. til 833 kr.


Også GN Store Nord virker til at være under indflydelse af en sænket anbefaling. Her er det Handelsbanken Capital Markets, der har skåret aktien til "akkumuler" fra "køb". GN falder med 1,2 pct. til 150,60 kr.


/ritzau/FINANS