Aktier: Vestas fører an i rekordhungrende C20

Det danske eliteindeks C20-Cap er fredag middag på vej til at runde januar måned af i det højeste niveau nogensinde.

Læs mere
Fold sammen

Det danske eliteindeks C20-Cap er fredag middag på vej til at runde januar måned af i det højeste niveau nogensinde. Ved 11.35-tiden ligger indekset 0,5 pct. højere i 867,92, og det er i ugens løb dermed steget 1,8 pct. - og i januar med imponerende 8,8 pct.

Fredagens stigning er båret af aktier som Vestas, FLSmidth og A.P. Møller-Mærsk, mens Novo ligger uændret efter et ellers stærkt årsregnskab. Novo tjente i fjerde kvartal 6529 mio. kr. på bundlinjen, hvilket var ca. 0,5 mia. kr. bedre end i samme periode året før, og over analytikernes forventninger ifølge Ritzau Finans på 6371 mio. kr.

- Det er et stærkt regnskab. Indtjeningen er bedre end ventet, mens omsætningen er på linje med det ventede, og der hæfter jeg mig især ved Victoza, der virkelig har fået luft under vingerne i fjerde kvartal og overgår forventningerne markant, siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank til Ritzau Finans.

En lille mørk plet i regnskabet er ifølge analytikeren insulinsalget, der skuffede en smule i kvartalet.

- Især Levemir (langtidsvirkende insulin, red.) skuffer, og det må være resultat af prispres, eller øget rabatgivning på det amerikanske marked. For vi kan se, at Levemir tager markedsandele. Men en del af den vækst afleveres i rabatter, siger Søren Løntoft Hansen.

Novos aktie handler uændret i 299,9 kr. Bedst i C20 går det dog for Vestas med en stigning på 2,3 pct. til 260 kr. - uden at der fredag er nyt fremme om den danske vindmølleproducent, der på ordrefronten dog har fået en god start på det nye år. FLSmidth viser ligeledes gode takter med et plus på 2,3 pct. til 260 kr.

Investorerne viser endvidere god appetit på aktierne i A.P. Møller-Mærsk, efter at finanshuset UBS har løftet kursmålet for aktien til 13.600 kr. fra tidligere 12.400 kr., mens anbefalingen "neutral" fastholdes.

Også amerikanske Goldman Sachs er blevet lidt mere optimistisk i forhold til Mærsk-aktiernes potentiale. Finanshuset løfter sit kursmål til 16.200 kr. fra tidligere 15.500 kr. Her hedder anbefalingen fortsat "køb". Mærsk B handles 1,5 pct. højere i 13.400.

Der strømmer endvidere fortsat analyseopdateringer ind på Tryg efter forsikringskoncernens stærke årsregnskab tidligere på ugen. Italienske Mediobanca har genoptaget analysedækning af aktien med anbefalingen "neutral" og et kursmål på 711 kr.

Derudover har norske DNB løftet sit kursmål for Trygs aktien med 80 kr. til 740 kr. med en fastholdt anbefaling på "hold", og endelig har amerikanske Goldman Sachs hævet sit kursmål for aktien til 830 kr. fra tidligere 800 kr. og fastholdt anbefalingen "køb". Tryg-aktien ligger 0,5 pct. højere i 776 kr.

Blandt de faldende aktier findes atter Coloplast, der torsdag leverede en sjælden regnskabsskuffelse. Godt nok viste regnskabet solid fremgang, men ikke helt nok til at indfri forventningerne hos de forkælede aktionærer. Efter faldet i aktien torsdag på 3,6 pct. har Bank of America Merrill Lynch løfter anbefalingen af Coloplast til "køb" fra tidligere "neutral". Fredag falder aktien dog yderligere 0,6 pct. til 521,5 kr.