Aktier: Vestas får medvind fra Brasilien-ordre

Den generelle stemning på aktiemarkederne ser ud til at være positiv.

Læs mere
Fold sammen

Med en ordre af de større til vindmølleselskabet Vestas og regnskaber fra to af de større selskaber uden for C20, er der nyheder nok at handle på onsdag morgen, hvor den generelle stemning på aktiemarkederne ser ud til at være positiv.

Futures i det tyske DAX-indeks ligger 0,3 pct. højere, hvilket tyder på en positiv åbning også herhjemme.

Blandt C20-aktierne samler opmærksomheden sig om Vestas, der har sikret sig en ordre i Brasilien på 90 vindmøller med en samlet kapacitet på 180 MW. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Ordren omfatter levering og installation samt en toårig serviceaftale, AOM 4000. Herefter overgår servicen af møllerne til en otteårig skræddersyet aftale.

Ifølge senior aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea vil aftalen virke understøttende for Vestas-kursen, der endte i 275,50 tirsdag, hvor det samlede C20 Cap-indeks sluttede med et fald på 0,2 pct. i indeks 942,1.

Mens regnskabet fra Bavarian Nordic ved første øjekast får en positiv modtagelse, er bryggeriet Royal Unibrews tal for fjerde kvartal skuffende læsning.

Bavarian Nordic slog akkurat sine egne forventninger i 2014, der bød på flere store aftaler.

Biotek- og vaccineselskabet leverede en lille omsætningsfremgang til 1217 mio. kr. fra 1213 mio. kr., mens driftsresultatet faldt til 16,7 mio. kr. fra 33,4 mio. kr. Såvel omsætning som driftsresultatet er en anelse bedre, end ledelsen stillede i udsigt i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Forventningen lød en omsætning på ca. 1200 mio. kr. samt et nulresultat målt på driftsresultatet.

- Tallene ser overordnet fine ud, men der vil være stor fokus på telekonferencen klokken 14, så om aktien lige skal op eller ned fra børsstart, er svært at sige, siger Jesper Bamberger.

Bavarian Nordic-aktien faldt tirsdag 0,2 pct. til 318,50 kr.

Royal Unibrew har præsenteret en nettoomsætning i fjerde kvartal på 1351 mio. kr., hvilket er en smule lavere end analytikernes forventninger, som lød på 1395 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 114 mio. kr. i kvartalet mod 111 mio. kr. i samme periode sidste år. Alligevel levede resultatet her ikke helt op til analytikernes forventninger om et resultat på 123 mio. kr.

På den baggrund vurderer Sydbanks senioranalytiker Morten Imsgard, at aktien formentlig vil blive sendt ned med 3-5 pct., når børsen åbner.

- Aktien har klaret sig rigtig godt den seneste tid, og markedet vil formentlig være skuffet over, at det ser ud til, at den markante indtjeningsfremgang, selskabet har præsteret, måske har toppet, hvis der ikke kommer generel fremgang på markederne, siger Imsgard.

Analytikeren fremhæver omvendt det høje udbytte på 34 kr., aktietilbagekøbsprogrammet på 350 mio. kr. og aktiesplittet som positive elementer i regnskabet.

- Det vidner om, at selskabet har masser af overskudslikviditet, siger analytikeren.

Royal Unibrew-aktien sluttede tirsdag i 1210 kr.