Aktier: Vestas er i vælten op til positiv åbning

Novo Nordisk og Vestas kan få opmærksomhed fra åbningen mandag, der umiddelbart tegner ganske god efter stigninger i USA fredag.


Novo kan dog halte lidt efter den generelle udvikling efter et sænket kursmål fra Jefferies, der nu sigter efter 335 kr. per aktie mod tidligere 355 kr. per aktie. Det berettiger uændret til anbefalingen "hold", skriver Reuters.


Til gengæld er Vestas i vælten for noget positivt, da selskabet også i 2017 var verdens største vindmølleproducent.

Det fastslår analysefirmaet FTI Intelligence i en foreløbig opgørelse, hvor Siemens Gamesa efter fusionen af Siemens Wind Power og Gamesa rangeres som nummer to foran kinesiske Goldwind og amerikanske GE.

C25-indekset steg fredag 0,8 pct. til 1152,76 - det højeste niveau i en måned efter en stigning i blandt andet Vestas på 1 pct. til 447 kr.

De europæiske aktiebørser kan mandag komme til at nyde godt af en god slutspurt i USA fredag, hvor det brede S&P 500-indeks sluttede omkring 1 pct. højere end niveauet ved dansk børslukketid.


Udviklingen har mandag foreløbigt smittet positivt af på de asiatiske aktiebørser, og futures indikerer, at opturen også vil ramme i Europa fra ugens start. Den tyske DAX-future stiger 0,8 pct.


William Demant var fredagens højdespringer i C25, da investorerne fortsatte med at købe op i aktien efter torsdagens regnskab. Regnskabet fik siden en stribe finanshuse til at hæve deres kursmål for aktien, som fredag lukkede i det højeste niveau nogensinde.


Mandag morgen har også Kepler Cheuvreux hævet sit kursmål for William Demant til 207 kr. fra 173 kr. og gentaget anbefalingen "hold". Aktien i William Demant sluttede fredag i 220 kr. efter en stigning på 4,5 pct.


A.P. Møller-Mærsk har efter års infight i shippingbranchen om at have den største flåde med de største skibe, meldt fra i kapløbet om megaskibe. Fremover vil de store skibe blive suppleret med mindre. Det skal give større fleksibilitet, skriver Børsen. Mærsks B-aktie steg fredag med 1,7 pct. til 10.040kr.

NKT kan få opmærksomhed efter en artikel i Jyllands-Posten Erhverv, som skriver, at NKT efter en omlægning i dag fremstår som et selskab, der er parat til at ride med på en bølge af behov for investeringer i infrastruktur. Koncernen har gennemført restruktureringen med tilkøbet af ABB HV Cables og frasalget af Nilfisk. Hertil kommer ekspansionen inden for fiberoptisk udstyr via divisionen NKT Photonics.


Siden nytår er NKT-aktien dog faldet næsten 16 pct. og aktien faldt samtlige fem dage i sidste uge og lukkede fredag 0,4 pct. lavere i 239,20 kr.


/ritzau/FINANS