Aktier: Vestas blæser C20 frem fra start

Det stemningsmæssige højtryk, der afsluttede september og dermed også tredje kvartal onsdag, sender fortsat milde vinde ind over de danske aktier torsdag morgen.

Foto: Annelene Petersen. Pressemøde på Vestas i Randers.
Læs mere
Fold sammen

Fra start stiger C20 Cap-indekset med 1,4 pct. til 965,36, efter at de amerikanske aktier havde en positiv onsdag, og der også er plusser at spore i Asien efter kinesiske PMI-tal for såvel service- som industrisektoren. Tallene var ikke prangende, men var for industrisektorens vedkommende dog en spids bedre end ventet.

- Uagtet at tallene ikke er imponerende stærke, så peger de mod stabilisering, og det er rigeligt til skabe lidt glæde, når stemningen er blevet så negativ, som den er. Således stiger de asiatiske markeder for anden dag i træk, og den stemning - forventer vi - vil fortsætte i Europa i dag, skrev Tine Choi Danielsen, der er seniorstrateg hos Nordea, i en kommentar før markedsåbning.

På enkeltaktie-fronten er der atter medvind til vindmølleproducenten Vestas, der sluttede tredje kvartal godt af ved at lande en ordre på 150 megawatt (MW) til USA.

Ordren omfatter 75 styk 2,0 MW-møller, som Vestas skal levere til en unavngiven kunde i tredje kvartal næste år og idriftsætte i fjerde kvartal samme år. Samtidig er der en femårig serviceaftale med i pakken.

Ordren fulgte oven i en bestilling på 93 MW fra Finland tidligere onsdag, og dermed kom Vestas op på samlet 1131 MW i annoncerede ordrer i tredje kvartal og 5899 MW set over hele året indtil nu.

Vestas-aktien stiger med 2,6 pct. til 355,60 kr. i torsdagens tidlige handel efter at være blevet blæst frem med 3 pct. onsdag.

Positivt fokus er der også til en af den seneste periodes ellers store prügelknaber - ingeniørkoncernen FLSmidth. Selskabet har sat underskrifter på en etårig aftale med Heidelbergcement om servicering af den tyske cementkoncerns fabrik i Kjøpsvik i Norge.

FLSmidth stiger med 1,7 pct. til 225,30 kr.

Carlsberg har ifølge Bloomberg News fået indledt analysedækning af den schweiziske storbank UBS, der ifølge nyhedsbureauet starter sin dækning med anbefalingen "neutral". Carlsberg stiger med 1,1 pct. til 518 kr.

Onsdag var der desuden comeback til flere af medicinalaktierne i USA, efter at de ellers kom i modvind i sidste uge, da de mulige demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton gik i krig mod for høje medicinpriser. Den positive stemning smitter torsdag af på Novo Nordisk, der stiger med 2 pct. til 365,20 kr., og Genmab, som løftes med 1 pct. til 617,50 kr.

Rederiet D/S Norden har fået sænket sit kursmål til 180 kr. fra 220 kr. hos Nordea, der vurderer, at den seneste periodes usikkerhed omkring Kina kan komme til at presse aktien. Anbefalingen af Norden er dog fortsat "køb", og aktien stiger da også med 0,4 pct. til 147,80 kr. i torsdagens tidlige handel.

SAS letter med 1,6 pct. til 12,40 kr., efter at flyselskabet har annonceret et salg af datteren Blue1 til Cityjet. Salget vil have marginal påvirkning på flyselskabets resultat før skat og finansposter, mens resultatet efter skat i fjerde kvartal af 2014/15 påvirkes negativt med 90 mio. svenske kr. som følge af færre nedskrivninger, oplyser SAS.

For Bang & Olufsen er det dagen derpå efter regnskabet for første kvartal 2015/16. Selve regnskabet var ikke imponerende med et driftsunderskud på 104,7 mio. kr. Selskabets topchef, Tue Mantoni, sagde til gengæld, at B&O i næste uge vil løfte sløret for et "imponerende produkt", der skal være med til at fejre selskabets 90-års fødselsdag i november.

Det var nok til at imponere investorerne, der sendte aktien op med 8,9 pct. onsdag, og torsdag fortsætter begejstringen med en stigning på 4,5 pct. til 48,50 kr.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk