Aktier: Vender tilbage i rødt efter super tirsdag

Som futures op til amerikansk handelsstart havde indikeret, er Wall Street onsdag lagt fra land med faldende aktiekurser.

Kort efter onsdagens børsåbning falder S&P 500-indekset 0,2 pct., mens de tunge aktier i Dow Jones-indekset dykker 0,3 pct. Mindste indeksfald går til Nasdaq, som daler 0,1 pct. En times tid før handelsstart pegede futures mod indeksfald på mellem 0,2 og 0,3 pct.

Onsdagens foreløbige udvikling er en direkte kontrast til tirsdag, hvor de tre ledende aktieindeks endte med stigninger på mellem 2,1 og 2,9 pct.

Gårsdagens positive stemning var især afledt af en overraskende stærk ISM-måling for industrien. Aktivitetsindekset, der måler indkøbschefernes forventninger, steg til 49,5 fra 48,2 og lå en pæn bid over estimaterne i markedet om en mere moderat fremgang til 48,5 ifølge Bloomberg News.

Men onsdag er stemningen mere afdæmpet, efter at investorerne har fordøjet tirsdagens stærke nøgletal.

- Vi havde en meget stærk tirsdag ovenpå nogle positive nøgletal, så markedet tager bestik af situationen, fordi det mangler noget mere sikkerhed, siger kapitalforvalter Christian Zogg fra LLB Asset Management til Bloomberg News.

På den amerikanske selskabsside er der kursklø til Monsanto, efter at den amerikanske landbrugsgigant har meldt om svære udsigter for fremtiden, skriver Bloomberg News.

Monsanto sænker sine forventninger for indtjeningen per aktie i år til 4,40-5,10 dollar. Tidligere ventede Monsanto en indtjening per aktie på 5,10-5,60 dollar. Til sammenligning ventede analytikerne 5,15 dollar per aktie i indtjening, skriver Bloomberg News.

Også når det gælder pengestrømmene er Monsanto blevet mindre optimistisk. Her lyder prognosen nu på 1,4-1,6 mia. dollar mod tidligere ventede 1,6-1,8 mia. dollar.

Monsanto-aktien falder onsdag 5,2 pct. ved amerikansk handelsstart.

I en anden branche er der mere at glæde sig over hos spilproducenten Zynga, der ved børsåbning stiger 6,9 pct.

Investorerne ser dermed ud til at tage godt imod nyheden om, at selskabets bestyrelsesformand og medstifter, Mark Pincus, går af som fungerende administrerende direktør for i stedet at overdrage posten og den daglige ledelse til Frank Gibeau, som tiltræder 7. marts.