Aktier: Varierende grader af røde nuancer over hele linjen

De asiatiske aktier siver i tiltagende hastighed lavere fredag morgen.

De asiatiske aktier trækker i tiltagende hastighed mod lavere niveauer fredag morgen. Markederne er "tynde", og den begrænsede likviditet betyder uforholdsvis store kursfald ved langt mindre volumen end normalt.

Det er dagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der får investorerne til at nægte at træde ind i manegen, og i stedet at sidde på hænderne ude på sidelinjen.

- Vi ser en meget let volumen, og investorerne gør ikke ret meget ud over at fjerne noget af risikoen fra bøgerne op til den lange amerikanske weekend og dagens arbejdsmarkedsrapport, siger aktiechef David Welch fra Drej Group i Hongkong til Bloomberg News.

Han betegner torsdagens rekyl som "kunstig" på grund af de kinesiske lukkedage torsdag og fredag.

I Tokyo smitter de amerikanske kursfald i tech-sektoren af. Det går især ud over forbruger-elektronik producenterne, der fører an i faldet i Nikkei-indekset, der kort efter den japanske frokostpause ligger med et minus på 2,6 pct.

Også det brede Topix-indeks dropper 2,6 pct.

Blandt de øvrige markeder falder Taiex-indekset i Taiwan 1,0 pct., Sydkoreas Kospi-indeks dropper 1,4 pct., mens Singapores Straits Times synker 1,5 pct. Eneste positive indeks er Sydneys ASX-indeks der lige inden lukektid vendte rundt til et plus på 0,2 pct.

Fredag morgen ligger de amerikanske futures med fald på 0,7 pct. i Asien.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -2,6

Topix -2,6

Hongkongs Hang Seng -0,6

China Shanghai Composite Lukket

China CSI 300 Lukket

Taiwan Taiex -1,0

Sydkoreas Kospi -1,4

Indiens BSE Sensex -1,9

Singapores STI -1,5

Sydney ASX 200 0,2

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 05.45