Aktier: Valget nager - kursfald for ottende børsdag på stribe i USA

Kursfaldene fortsatte onsdag på det amerikanske aktiemarked, hvor usikkerheden om udfaldet af præsidentvalget i næste uge synes at fylde mere og mere.

Arkivfoto: New York Stock Exchange Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Derimod var der ikke meget nyt fra den amerikanske centralbanks rentemøde, hvor renten blev fastholdt, men hvor centralbankens top også synes at forberede aktiemarkedet på en forhøjelse til december.

- I øjeblikket ser vi mere end noget andet en kombination af usikkerhed og mangel på motivation til at gøre noget før valget. Folk reducerer risikoen og vælger i nogle tilfælde at sidde på sidelinjen, siger markedsstrateg Yousef Abbasi fra JonesTrading Institutional Services til Bloomberg News.

De toneangivende indeks indledte onsdagen lavere, og kursfaldene tog til i styrke i eftermiddagens handel, så det brede S&P 500-indeks sluttede 0,7 pct. lavere i 2097,94. Nasdaq-indekset tabte 0,9 pct. til 5105,57, mens Dow Jones-indekset nøjedes med et fald på 0,4 pct. til 17.959,64.

Bank- og energisektoren var på brancheniveau de tungeste klodser om benet i onsdagens handel, hvor endnu et prisfald på olie kostede Chevron et kursfald på 1 pct.

Blandt medicinalaktierne faldt Gilead Sciences og Allergan over 2 pct. efter skuffende regnskaber. Facebook faldt desuden 1,8 pct. i den ordinære handel op til offentliggørelsen af sin kvartalsmeddelelse. Og udmeldingerne gjorde ondt værre, idet aktien dykkede yderligere 7 pct. på eftermarkedet.

Selve regnskabstallene var ellers bedre end ventede, men udsigterne bekymrer. Finansdirektør David Wehner sagde på en telekonference, at omsætningsvæksten vil falde væsentligt næste år, skriver Bloomberg News. Samtidig vil investeringerne stige betydeligt.

Torsdag morgen falder futures yderligere en tand og indikerer fald i S&P 500-indekset på 0,2 pct.