Aktier: Våbenaktie skyder op efter milliardhandel i rekordmarked

. En milliardstor handel inden for forsvarsindustrien er blandt hovednyhederne på det amerikanske aktiemarked, som mandag åbner i positivt terræn og derved fortsætter rekordrækken.

Efter kort tids handel ligger de tre ledende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, med stigninger på 0,1 pct. Dermed tegner det foreløbigt til nye rekorder for som minimum S&P 500 og Dow Jones, der fredag steg i niveauet 0,2-0,3 pct.

- I betragtning af at det ikke er længere siden, at spændingerne var store omkring Nordkorea, samt at Donald Trump stadig ikke ser ud til at kunne levere på sine løfter omkring skatter og på infrastrukturområdet, så er det bemærkelsesværdigt, at Dow Jones er steget så aggressivt den seneste uges tid, siger Connor Campbell, der er finansanalytiker hos Spreadex, ifølge Marketwatch.

Blandt de amerikanske selskaber er der mandag særlig stor interesse omkring Northrop Grumman Corp., der er en fly- og krigsmaterielproducent. Selskabet har nemlig fået accepteret et bud på Orbital ATK Inc., der ligeledes leverer udstyr til luftfarts- og forsvarsindustrien.

Northrop Grumman Corp. kommer til at betale 134,50 dollar per aktie i Orbital ATK Inc., hvilket er en præmie på godt og vel 22 pct. sammenlignet med fredagens lukkekurs på 110,04 dollar. Oveni kommer der en estimeret gæld på 1,4 mia. dollar, hvilket giver handlen et samlet prisskilt på omtrent 9,2 mia. dollar.

Mandag starter Orbital ATK Inc. med at stige 19,8 pct. til 131,87 dollar, mens Northrop Grumman Corp. falder med 0,3 pct. til 266,32 dollar.

På den amerikanske makroside er der stille mandag, da dagen stort set er blottet for nøgletal. Det samme er tilfældet for tirsdag, selv om der kommer lidt mere gang i sagerne med blandt andet tal for påbegyndt boligbyggeri og importpriser.

Først onsdag får investorerne væsentlige nyheder fra makrosiden, når rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, afsluttes med en rentemeddelelse. Ifølge Bloomberg News venter størstedelen af en række adspurgte økonomer en fastholdelse af det nuværende renteniveau på 1,00-1,25 pct.

/ritzau/FINANS