Aktier: Uventet høje væksttal vil give positiv åbning i USA

Det tegner til en positiv start på fredagens aktiehandel i USA, hvor investorerne kan glæde sig over uventet gode væksttal for tredje kvartal, hvor verdens største økonomi voksede med hele 4,1 pct. annualiseret.

Futures indikerer knap en time før åbningen på Wall Street en positiv åbning i Dow Jones industrial Average, S&P 500 og Nasdaq Composite på mellem 0,1 og 0,2 pct. Aktierne har fået et lille løft oven på de flotte væksttal, der var noget bedre end konsensus ifølge Bloomberg News om en vækst på 3,6 pct.

Der kan forventes fokus på softwareselskabet Red Hat, der sent torsdag meddelte, at det venter at opnå et overskud per aktie på 1,46-1,48 dollar per aktie næste år. Det var klart mere end de 1,36-1,38 dollar per aktie, som analytikerne havde i deres regneark, rapporterer Bloomberg News. Aktien ligger ifølge CNN Money til at stige med 14 pct. på førmarkedet.

BlackBerry har det stadig svært. Det var selskabets regnskab for tredje kvartal et vidnesbyrd om. Salget udgjorde i kvartalet kun 1,19 mia. dollar imod konsensus om 1,59 mia. dollar ifølge Bloomberg News, og tabet kunne ifølge CNN Money opgøres til 4,4 mia. dollar. I samme moment meldte selskabet om en femårig strategisk partnerskabsaftale med den taiwanske elektronikkoncern Foxconn.

/ritzau/FINANS