Aktier: Usikre handlere sender aktier op for tredje dag

Efter at have bevæget sig omkring - og under - nulpunktet har investorerne igen sendt aktierne på stigningskurs torsdag middag. Dermed tegner det til endnu en dag med plusser. Det er den tredje dag med stigninger i træk efter to handelsdage med store fald oven på den britiske afstemning om fortsat EU-medlemskab.

I Storbritannien stiger FTSE-indekset med 0,4 pct., mens det tyske Dax-indeks er oppe med 0,7 pct., og det franske CAC 40-indeks ligger 0,3 pct. højere ved 13-tiden. For mindre end et par timer siden var både det britiske og det tyske indeks ellers i minus, og det vidner om fortsat høj volatilitet.

- Vi er i en fase, hvor vi ikke rigtig ved, hvordan vi skal gå hen fremadrettet. Vi er gået direkte ind i en knytnæve, som ingen havde set komme, og virksomhederne har ikke haft tid nok til at planlægge et brexit. Nu begynder uret at tikke, og først når virksomhederne begynde at fortælle, hvad deres planer er, kan investorerne begynde at indprise brexit ordentligt, siger Peter Dixon, aktieøkonom i Commerzbank i London, til Bloomberg News.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks går frem med 0,2 pct. i middagshandlen. Særligt råvare-, mine- og oliebrancherne trækker op.

Det mest stigende selskab i indekset er Tullow Oil, der har haft problemer med et defekt olietårn på et af olieselskabets vigtigste felter ud for Ghana. Nu er der lavet en plan, der skal få produktionen op i gear, og det får aktien til at stige 7,0 pct. på børsen i London.

Til gengæld fortsætter aktien i Deutsche Bank, der store nedtur, som den påbegyndte i år, efter at det er kommet frem, at bankens amerikanske datterselskab dumpede i den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, stresstest, der omfattede 33 banker, og hvor 31 bestod.

Torsdag middag handles Deutsche Banks aktie 1,8 pct. lavere, og i 2016 er aktien dermed faldet knap 45 pct., efter at der tidligere på året flere gange har været negativt fokus på bankens kapitalforhold. Ud over Deutsche Bank opfyldte spanske Banco Santander heller ikke kravene til testen, mens amerikanske Morgan Stanley kun blev delvist godkendt.