Aktier: Usikkerhed om skatteplan holder investorer på sidelinjen

. Det amerikanske aktiemarked åbner med små fald tirsdag. Investorerne lader til at holde sig på måtten som følge af usikkerhed om Trump-regeringens skattepakke, skriver flere medier.

Efter kort tids handel falder markedet 0,3 pct. målt på udviklingen i de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones. Dermed er udviklingen vendt fra mandag, hvor de tre indeks steg 0,1 pct.

Republikanerne i de to politiske kamre i USA - Repræsentanternes Hus og Senatet - har offentliggjort hver sit bud på en skatteplan, som mangler at blive forhandlet på plads, men mandag kunne Wall Street Journal fortælle, at der er indgået en foreløbig aftale om at lette vise regler i finanssektoren.

Forud for åbningen af aktiemarkedet har Home Depot, der er verdens største byggemarkedskæde, offentliggjort regnskab for tredje kvartal, og her var resultaterne hjulpet af de to orkaner, som ramte USA i august og september.

Salget steg 7,9 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en vækst på 5,4 pct. Overskuddet per aktie beløb sig til 1,82 dollar og overgik dermed prognosen på 1,82 dollar.

Home Depot opjusterer forventningerne til 2017 og sigter nu efter en indtjening på 7,36 dollar per aktie mod tidligere 7,29 dollar. Aktien falder 0,7 pct.

Blandt de mindre aktier er der fokus på restaurantkæden Buffalo Wild Wings, der har en meget stærk tirsdag oven på en historie i Wall Street Journal.

En kapitalfond står klar til at byde 2,3 mia. dollar for kæden, som på aktiemarkedet var værdisat til 1,8 mia. dollar mandag aften. Aktien stiger 25,9 pct. i de første handler.

/ritzau/FINANS