Aktier: Usikkerhed giver fald i nyhedsmættet marked

Usikkerheden har fat i de amerikanske aktiemarkeder, der åbner med minusserne i overtal tirsdag. De toneangivende indeks ligger efter de første handler 0,1 pct. lavere for det brede S&P 500-indeks, teknologiaktierne i Nasdaq-indekset falder 0,2 pct. i de tunge aktier i Dow Jones ligger 0,4 pct lavere fra start.

Læs mere
Fold sammen

- Udsigterne er lidt tågede for tiden, så alle prøver at regne ud, hvilken retning markedet eller økonomien går, kommenterer aktiehandler Benno Galliker i schweiziske Luzerner Kantonalbank til Bloomberg News.

Han mener, at aktiehandlerne ser frem til afklaring på, hvad der kommer af tiltag fra centralbankerne i både USA og i Europa.

Af selskabsspecifikke nyheder byder indeværende uge blandt andet på 117 regnskaber fra S&P 500-selskaber, viser Bloomberg News' sammentælling. Og analytikerne regner med, at overskuddene falder 6,7 pct. i sæsonens kvartalsregnskaber.

It-koncernen IBM offentliggjorde sit regnskab efter børslukketid mandag aften. Overskuddet per aktie lød på 3,34 dollar, mens analytikernes forventninger lå på 3,30 dollar per aktie. Men regnskabet indeholdt også en nedjustering af forventningerne. It-aktien faldt 4,8 pct. i både eftermarkedet og formarkedet og indleder tirsdagens handel med et fald på 5,5 pct.

Sandisk-aktien stiger derimod 7,4 pct. i foranlediget af forlydender om, at selskabet, der udbyder datalager-enheder, er i færd med at sælge sig selv til Western Digital Corp.

Handelsplatformen Amazon vil ansætte mere end 100.000 sæsonmedarbejdere i USA til at dække den ventede juleefterspørgsel, meddeler selskabet. Det er 20.000 flere sæsonansatte end ved juletid sidste år. Julestemningen smitter ikke af på aktien der falder 1,5 pct.

Bank of New York Mellon opnåede i årets tredje kvartal en indtjening på 833 mio. dollar, hvilket svarer til, at banken havde en indtjening på 74 cent per aktie. Det var 3 cent mere end ventet af analytikerne, og aktien reagerer med en stigning på 2,2 pct.

Fastfoodkæden Yum Brands, der blandt andet står bag Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut og Taco Bell, har planer om at udskille sin problemfyldte kinesiske forretning til et selvstændigt børsnoteret selskab, skriver Bloomberg News. Markedet modtager nyheden med et kursløft på 4,1 pct.

Harley Davidson har også fremlagt regnskab før åbningen med en indtjening på 140,2 mio. dollar i kvartalet sammenlignet med 150,1 mio. dollar i samme kvartal sidste år. Selskabets omsætning i kvartalet endte på 1,32 mia. dollar mod 1,30 mia. dollar sidste år, og selskabet nedjusterer forventningerne til årets salg. Regnskabet straffes med et kursfald på 10,1 pct.

Teleselskab Verizon omsatte for 33,2 mia. dollar i tredje kvartal, mens analytikerne havde sigtet efter et salg på 32,9 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. På bundlinjen blev det omsat til en justeret indtjening per aktie på 1,04 dollar mod ventet 1,02 dollar blandt analytikerne. Teleaktien stiger 0,7 pct. fra handelsstart.

Forsikringsselskab Travelers' omsætningen steg i tredje kvartal til 6,79 mia. dollar, mens konsensus blandt analytikere adspurgt af Bloomberg lød på en omsætning på 6,76 mia. dollar. Og resultatet per aktie (EPS) overraskede ligeledes positivt og landede på 2,93 dollar mod forventningen om et resultat på 2,26 dollar. Aktien stiger 2,3 pct.

Og efter to nedjusteringer i løbet af sommeren er der kommet ro over det amerikanske konglomerat United Technologies, der kom pænt gennem tredje kvartal og fastholder forventningerne til hele året.

Ifølge selskabets regnskab tirsdag landede United Technologies et kvartalsresultat per aktie på 1,61 dollar, hvilket var en snert bedre end forventningerne. Konsensus blandt analytikere adspurgt af Bloomberg lød på et resultat på 1,54 dollar per aktie.

Men omsætningen var en smule dårligere end forventningen.

Helikopterforretningen Sikorsky blev i løbet af tredje kvartal solgt til Lockheed Martin, og salget ventes at være endeligt gennemført i løbet af fjerde kvartal og kaste 6 mia. dollar i kontanter af sig. Beløbet vil blive brugt på at gennemføre et nyt aktietilbagekøbsprogram, skriver selskabet i regnskabet.

Aktien belønnes med en kursstigning på 1,8 pct.