Aktier: Usikkerhed gav fald i Europa for fjerde dag i træk

De europæiske aktiebørser faldt tirsdag for fjerde handelsdag i træk oven på usikkerhed omkring tidspunkt for den næste amerikanske renteforhøjelse.

Læs mere
Fold sammen

Det britiske FTSE 100-indeks faldt med 0,5 pct., mens det franske CAC 40-indeks satte sig med 1,2 pct., og det tyske DAX-indeks gik 0,5 pct. tilbage.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks faldt samtidig med 1 pct.

Efter blandede signaler fra medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er investorerne i tvivl om, hvilket ben de skal stå på. Komitémedlem Lael Brainard antydede mandag aften - modsat tidligere udmeldinger - at banken bør holde lidt igen med tankerne om næste renteforhøjelse, da det kan spænde ben for den amerikanske økonomi, hvis den kommer for tidligt.

På selskabssiden endte Partners Group Holding i spidsen af det fælleseuropæiske indeks. Den schweiziske private markedsinvestor steg 8,4 pct. efter at have fremlagt et regnskab for første halvår, der overgik forventningerne.

Langt fra lige så godt gik det for Ocado Group, der er den største britiske onlinebutik inden for dagligvarer. Ocado Group fremlagde et regnskab for tredje kvartal, hvori selskabet noterede, at konkurrencen er stigende, og marginerne pressede. Selskabets aktie endte sig i bunden af indekset med et fald på 13,7 pct.

Danske Genmab var også at finde blandt de mest stigende europæiske eliteindeks, og endte som den fjerde mest stigende med et løft på 4 pct.

Ifølge dagbladet Børsen har Darzalex, der er Genmabs middel mod knoglemarvskræft, i et mindre studie vist gode resultater over for den sjældne knoglemarvslidelse Amyloidose.