Aktier: Usædvanligt små udsving i Asien

Aktiemarkederne i Fjernøsten tager afslappet på dagens handel tirsdag. Udsvingene er usædvanligt små om end for det meste positive.

Markedsdeltagerne ser frem til dagens kommentarer fra Federal Reserves vicechef, Stanley Fischer, der ventes at kommentere fredagens melding om en forestående renteforhøjelse måske allerede i september.

- Forventningerne til en amerikansk renteforhøjelse er stadig udslagsgivende for de finansielle markeder, og markedsdeltagerne venter på Fischers kommentarer, siger chefstrateg Yuji Saito fra Credit Agricole i Tokyo til Bloomberg News.

En amerikansk stramning risikerer at destabilisere de finansielle markeder på et tidspunkt, hvor centralbankerne i Europa og Japan bruger hidtil usete stimuliprogrammer for at støtte de respektive økonomier.

I Tokyo er øjnene samtidig rettet mod valutamarkedet, hvor dollarkursen har afgørende indflydelse på udviklingen hos de eksportorienterede virksomheder.

- Der er en gevinsthjemtagnings-stemning i det japanske aktiemarked efter de kraftige stigninger i går. Når det er sagt, er det ikke grund nok til at blive ved med at sælge, siger strateg Seiichi Miura fra Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Det toneangivende japanske Nikkei 225-indeks falder knap 0,1 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et yderst marginalt minus.

Børsen i Hongkong er til gengæld positiv med en stigning i Hang Seng-indekset på 0,8 pct., mens de kinesiske børser på fastlandet begge ligger i yderst let positivt territorium. Størst er stigningen i CSI 300-indekset med et plus på 0,1 pct.

Blandt de øvrige børser skiller Sydkoreas Kospi-indeks sig ud med et plus på 0,4 pct., mens både Taiwans Taiex-indeks og Singapores Strait Times ligger så godt som uændrede.

De amerikanske aktiefutures ligger med marginale udsving om nul tirsdag morgen.

TABEL

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225-0,1Topix-0,0Hongkongs Hang Seng+0,8 China Shanghai Composite+0,0China CSI 300+0,1Taiwan Taiex-0,0Sydkoreas Kospi+0,4 Indiens BSE Sensex+0,7Singapores STI+0,0 Sydney ASX 200+0,4

Indeksværdi klokken 06.15

/ritzau/FINANS