Aktier: USA starter med nye fald - Perrigo falder 19 pct.

Mindre fald præger overordnet åbningen af det amerikanske aktiemarked fredag, hvor der efter regnskabsskuffelser dog er store fald i aktierne i it-selskabet Cisco Systems og detailhandelsselskabet Nordstrom. Desuden falder medicinalselskabet Perrigo markant efter et mislykket forsøg på opkøb af selskabet.

Læs mere
Fold sammen

Efter fem minutters handel er det brede S&P 500-indeks faldet 0,2 pct. til 2042,24, efter at det torsdag faldt 1,4 pct. Dow Jones-indekset ligger desuden 0,2 pct. lavere i 17.408,12, og Nasdaq-indekset faldet 0,4 pct. til 4984,06.

Nøgletal for det amerikansk detailsalg bidrager til den negative stemning, idet det fredag viste sig blot at være steget med 0,1 pct. i oktober, hvilket var under økonomernes forventninger om en stigning på 0,3 pct. ifølge Bloomberg News.

Den amerikanske netværksproducent Cisco Systems nedjusterede i sit regnskab, der blev offentliggjort efter børslukketid torsdag, forventningerne til hele regnskabsåret 2015/16.

En styrkelse af dollaren gør ondt på selskabet, som nu venter en justeret indtjening per aktie på mellem 53 cent og 55 cent og en omsætning på 12,2 mia. dollar. Tidligere ventede Cisco en indtjening på 56 cent per aktie i andet kvartal.

Regnskabet for første kvartal viste en omsætning på 12,7 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 59 cent. Til sammenligning havde analytikerne ventet et indtjening per aktie på 56 cent og en omsætning for perioden på lige nøjagtig 12,7 mia. dollar.

I åbningshandlen falder Ciscos aktie 5 pct. Endnu værre går det dog fra start for aktien i detailhandelskæden Nordstrom, som i sit regnskab efter børslukketid torsdag ligeledes nedjusterede forventningerne, og i åbningshandlen fredag falder hele 19 pct.

Nordstroms resultater for tredje kvartal ramte noget under forventningerne, og de skuffende tal blev ledsaget af en nedjustering af forventningerne til hele året. Forventningen er nu en justeret indtjening per aktie på 3,4-3,5 dollar, hvilket er et stykke under den tidligere prognose på 3,7-3,8 dollar.

Der er også kursfald i aktien i Perrigo, efter at det er blevet bekræftet, at det ikke lykkedes Mylan at opnå tilstrækkelig stor tilslutning blandt Perrigos aktionærer til at overtage selskabet. Aktien i Perrigo falder 7,8 pct., mens Mylans aktie stiger 8,3 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk