Aktier USA: Mindre fald sparker rekorder til hjørne

Det amerikanske aktiemarked åbner onsdag med mindre fald, og dermed er der ikke umiddelbart udsigt til indeksrekorder, som det ellers var tilfældet tirsdag, hvor både S&P 500- og Dow Jones-indekset lukkede i de højeste niveauer nogensinde.

Læs mere
Fold sammen

Efter få minutters handel falder S&P 500-indekset 0,1 pct., Nasdaq drysser 0,2 pct., mens faldet i Dow Jones kan begrænses til bare 0,01 pct.

Blandt selskaberne er der blandt andre fokus på computerproducenten Hewlett-Packard, hvis aktie åbner onsdagen i negativt terræn. Forklaringen skal man finde i selskabets forventninger til 2015, som har fået et hak nedad i forbindelse med computerproducentens regnskab for første kvartal, der er offentliggjort forud for handelsstart.

Den i øjeblikket stærke dollar vil trække Hewlett-Packards indtjening nedad, og derfor venter selskabet nu en indtjening pr. aktie i niveauet 3,53-3,73 dollar for hele regnskabsåret mod en tidligere forventning på 3,83-4,03 dollar.

Den forventning ligger et stykke under, hvad de analytikere, der følger selskabet, på forhånd havde sat næsen op efter. Her lød forventningen ifølge Bloomberg News på en indtjening på 3,95 dollar pr. aktie.

Hewlett-Packard-aktien åbner 7,9 pct. lavere i 35,5 dollar.

Der er også kurstæsk til energigiganten Chesapeake Energy, der ikke formåede at leve op til analytikernes forventninger i fjerde kvartal, da den justerede indtjening pr. aktie blot landede på 0,11 dollar mod en forventning på 0,25 dollar ifølge Bloomberg News.

Chesapeake Energy falder 7,4 pct. til 18,4 dollar efter kort tids handel på Wall Street.

Omvendt er der fremgang til byggemarkedskæden Lowe's, der i fjerde kvartal af 2014 landede en indtjening pr. aktie på 3,29 dollar, hvilket akkurat toppede forventningen, som ifølge Bloomberg News lå på 3,28 dollar pr. aktie.

Desuden varsler Lowe's, at det i 2015 vil være i stand til at løfte salget med 4,5-5 pct. fra 2014, hvor omsætningen landede på 58,6 mia. dollar. Det er især en vækst i ombygninger, som ventes at afspejle sig i et stigende salg.

Lowe's åbner 1,5 pct. højere i 75,75 dollar.

Ud på eftermiddagen vil investorerne muligvis holde øjne og ører åbne i forbindelse med, at Janet Yellen, chef for den amerikanske centralbank, holder sin halvårlige tale for Repræsentanternes Hus.

Da hun også holdt tale for Senatets bankudvalg tirsdag, er der ikke en forventning om banebrydende nyheder fra den front.

Tirsdag gjorde Janet Yellen det klart, at den amerikanske centralbanke vil være tålmodig i forhold til renteforhøjelser, da væksten og lønstigningerne i USA fortsat er på et lavt niveau, selvom der en vis bedring på det amerikanske arbejdsmarked. Her ventes en mindre tilbagegang i forhold til salget i december.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk