Aktier USA: Marginale udsving var nok til rekord i Dow Jones

De amerikanske aktier lukkede med blot marginale udsving onsdag. Og mens det brede S&P indeks veg en anelse, var en lige så lille stigning i Dow Jones nok til at bogføre endnu en rekord i det 119 år gamle indeks.

Læs mere
Fold sammen

»Vi har haft nogle flotte stigninger, og vi er ligger stadig tæt på det højeste niveau nogensinde. Det er ikke ualmindeligt, at markedet tager en kort pause,« siger portefølje-forvalter Matt Kaufler fra Federated Clover Value Fund i New York til Bloomberg News.

Fra nøgletalsfronten var der gode takter fra boligmarkedet. Salget af nye boliger udviklede sig bedre end ventet i januar, hvor der blev solgt 481.000 enheder mod de ventede 470.000 enheder.

På månedsbasis faldt salget af nye boliger med 0,2 pct., men økonomerne havde dog ventet et fald på 2,3 pct.

Den amerikanske centralbankchef Janet Yellens redegørelse over for Repræsentanternes Hus gav intet nyt i forhold til tirsdagens redegørelse over for Senatet. I stedet udviklede meningsudvekslingerne sig til mundhuggeri, idet Republikanerne beskyldte Federal Reservechefens linje for at være for tæt på Det Hvide Hus og Demokraterne. Janet Yellen afviste beskyldningerne på det kraftigste, og kaldte det en "komplet mis-karakteristik".

Onsdag sluttede med et lille fald på knap 0,1 pct. i S&P 500-indekset, der lukkede i 2113,86. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et plus på 0,1 pct. i rekorden 18.224,57, mens Nasdaq-aktierne lukkede med et marginalt fald på knap 1 point i 4967,14.

Omsætningen lå i den lave ende af gennemsnittet med 684 mio. aktier på New York Stock Exchange og 1,8 mia. aktier på Nasdaq-børsen.

Blandt selskaberne er der fra morgenstunden fokus på computerproducenten Hewlett-Packard. It-koncernen fremlagde et sent regnskab onsdag aften, hvor forventningerne til 2015 fik et hak nedad. Den i øjeblikket stærke dollar ventes at trække Hewlett-Packards indtjening ned, og Hewlett-Packard-aktien blev sendt 9,9 pct. lavere.

Der var også kurstæsk til energigiganten Chesapeake Energy, der ikke formåede at leve op til analytikernes forventninger i fjerde kvartal. Den justerede indtjening pr. aktie lå under halvdelen af det ventede, og aktien fik klø på 9,6 pct.

Lending Club blev også sendt i dybrødt med et fald på 13 pct. Låne-mæglervirksomheden fik et tab på 33 mio. dollar i 2014 mod et overskud på 7,3 mio. dollar året før. Omkostninger til markedsføring og produktudvikling vejede tungere end gebyrerne for formidlede lån.

I den anden ende af skalaen lå First Solar, der har indgået et partnerskab med SunPower. Solenergiselskabet overgik analytikernes forventninger med en stor margin, og aktien lukkede med et plus på 7 pct.

Torsdag morgen handles de amerikanske aktiefutures med små stigninger på 0,1 pct. i Asien.