Aktier: USA højere på overraskende nøgletal

Det amerikanske aktiemarked var i hopla onsdag efter at have fået brændstof til stigningerne fra bedre end ventede nøgletal for varige goder og huspriser.

Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdagens marked ser ud til at blive påvirket af meddelelsen efter børstid onsdag om, at Apple-stifteren, Steve Jobs, trækker sig fra direktørstolen i selskabet.

Dow Jones-indekset lukkede onsdag 1,3 pct. højere i niveau 11.320,71. Stigningen var at samme størrelse i S&P 500-indekset, der lukkede i 1177,60. Det teknologidominerede indeks, Nasdaq, lukkede 0,9 pct. højere i 2467,69.

Finansaktierne havde ikke mindst medvind, fordi gruppen af finansaktier i S&P 500-indekset steg 2,8 pct. Bank of America steg 11 pct. på en vurdering om, at banken ikke har behov for kapital. JPMorgan trak op med 3 pct. til 35,83 dollar, og Citigroup steg 4,1 pct. til 28,45 dollar.

Apple-aktien vil i torsdagens handel tiltrække sig opmærksomhed, efter at stifteren Steve Jobs meddelte, at han trækker sig fra direktørstolen for at sætte sig i formandsstolen. Apple-aktien faldt 5,1 pct. i eftermarkedet og sendte også futures på aktieindeksene ned.

Torsdag morgen ligger aktiefutures og indikere fald på omkring 0,2 pct.