Aktier: USA fulgte den internationale trend op

Det amerikanske aktiemarked lænede sig op ad de andre internationale børser torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Der var ingen reelle nyheder eller nøgletal bortset fra de ugentlige ledighedstal. Men Hang Seng brød den hidtidige rekord, og Euro Stoxx gjorde det samme. Det fik de amerikanske investorer til at følge med strømmen og sende de store aktieindeks højere.

- Investorerne venter bare på kvartalsresultaterne. Indtil da er det selskabsopkøb, der tiltrækker sig fokus, da regnskabssæson ikke rigtig starter før i næste uge. Vi fik godt nok Alcoa regnskab, men det var hverken fugl eller fisk, siger chef investeringsstrateg Jim Paulsen fra Wells Capital Management til Bloomberg News.

Jobdataene viste, at 281.000 amerikanere stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge. Det var en spids færre nytilmeldte ledige end økonomernes estimerede 283.000 nye ledige.

Torsdag lukkede S&P-indekset med et plus på 0,5 pct. i 2091,18. Dow Jones-indekset klarede sig med en stigning på 0,3 pct. til 17.958,73, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et plus på 0,5 pct. til 4974,56.

Omsætningen på New York Stock Exchange løb op i 690 mio. aktier. Aktiviteten på Nasdaq-børsen var også normal med 1,7 mia. aktier i omsætning.

Fredag morgen er det imidlertid slut med den positiv undertone. S&P-futuren falder godt 0,1 pct. i Asien.

Selskabsspecifikt var regnskabet fra aluminiumsproducenten Alcoa til eksamen. Regnskabstallene blev offentliggjort onsdag aften efter børstid, og torsdag lød dommen på en lussing på 3,3 pct.

Det var især den sænkede prognose for den globale efterspørgsel efter aluminium, der skuffede investorerne. Alcoa venter en vækst på 6,5 pct. i 2015. Ved rapporten for fjerde kvartal i januar var selskabets forventning en vækst på 7 pct.

Apotekerkæden Walgreens overgik omvendt analytikernes forventninger klart med regnskabet for andet kvartal af regnskabsåret 2014/15. Walgreens realiserede et justeret overskud per aktie på 1,18 dollar i perioden, hvilket ikke alene var en massiv fremgang fra samme periode et år tidligere, men også overgik analytikernes forventninger med længder. Walgreens-aktien steg 5,6 pct.

Det professionelle sociale medie Linkedin har indgået en aftale om at overtage online-uddannelsessystemet lynda.com for 1,5 mia. dollar, svarende til omkring 10 mia. kr. Linkedin-aktien steg 1,5 pct.

It-koncernen Intels potentielle køb af kollegaen Altera blev afvist, da investorerne ifølge CNBC har fundet tilbuddet for lavt. Intel faldt efterfølgende 0,2 pct., mens Altera steg 3,2 pct.

Spilproducenten Zynga mistede topchefen Don Mattrick, der nu er erstattet af virksomhedens grundlægger Marc Pincus. Det faldt ikke i investorernes smag, og Zynga-aktien fik en øretæve på næsten 18 pct.

Tøjkæden Gap øgede salget i sammenlignelige butikker med 2,0 pct. i marts sammenlignet med samme måned sidste år, ifølge data som blev fremlagt efter børstid. Analytikere havde kun imødeset en stigning på 0,5 pct., ifølge Bloomberg News, men alligevel faldt aktien 2,4 pct. i eftermarkedet.