Aktier USA: Biotek bremsede Nasdaq på ellers positiv børsdag

Arkivfoto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Aktiehumøret var generelt til den gode side på New York-børserne torsdag, men det endte alligevel kun med en marginal fremgang på 0,1 pct. til det toneangivende S&P 500-indeks.

En overvægt af pæne regnskaber kombineret med nyheden om, at Repræsentanternes Hus godkendte den republikanske budgetplan med de mange milliarder i skattelettelser, gav en positiv undertone i markedet.

I den modsatte retning trak et voldsomt kursfald til biotekselskabet Celgene, hvilket spredte dårligt humør blandt hele sektoren, så det teknologi- og biotektunge Nasdaq-indeks faldt 0,1 pct. Dow Jones-indekset over 30 af de største og mest velkendte aktier steg 0,3 pct.

»Det var godt, at budgettet klarede sig igennem Repræsentanternes Hus. Det var næste skridt i skattereformen,« udtaler chefstrateg Art Hogan fra Wunderlich Securities til AFP.

Celgenes nedtur blev igangsat af skuffende salgstal for psoriasismidlet Otezla, der tvang selskabet til at sænke sin langsigtede salgsprognose. Desuden blev bioteksektoren ifølge Reuters ramt af en nyhed om, at onlineforhandleren Amazon i flere stater er på vej ind i medicinsalg, hvilket kan presse priserne ned.

Celgene-aktien endte 16,4 pct. lavere.

Blandt andre enkeltaktier var Twitter på den grønne gren oven på sit regnskab, der bød på lovning om selskabets første kvartalsoverskud nogensinde i fjerde kvartal i år. Besparelser og nye indtægtsstrømme hjælper det sociale medie, som blev belønnet af aktionærerne med en stigning på 18,5 pct.

Bilmageren Fords kvartalsregnskab viste et justeret overskud på 0,43 dollar per aktie, hvilket var hele 10 cent bedre end forudset af analytikerne, skriver Bloomberg News. Det hjalp aktien til en fremgang på 1,9 pct.

Kemikæmpen Dowdupont steg desuden 2,8 pct. takket være en lovende prognose for regnskabet i næste uge.

I den modsatte grøft fandt man medicinalkoncernen Bristol-Myers Squibb, hvis tredje kvartal bød på en lille skuffelse i form af en justeret indtjening per aktie på 0,75 dollar, hvilket var mindre end ventet, samt en nedjustering af udsigterne fremover. Aktien dykkede 4,8 pct.

I eftermarkedet har Amazon også skabt røre med sit regnskab for tredje kvartal. Salgstallene overgik klart analytikernes forventning, og aktien stiger 7,6 pct. i eftermarkedet.