Aktier: USA bakker fra start

Mismodet på de europæiske aktiemarkeder torsdag smitter af på de amerikanske, der fra åbningen ser ud til at fortsætte de seneste dages tilbagegang.

Onsdag lukkede det brede S&P 500-indekset med fald på 0,5 pct., de tunge aktier i Dow Jones gled 0,4 pct., og Nasdaq-papirerne sluttede dagen med et minus på 0,8 pct. Og torsdag ligger de tre indeks med fald på 0,1 pct. kort efter åbningen.

En bedrøvelig cocktail af afventende passivitet op til centralbankmødet i Jackson Hole i Wyoming USA fredag er sammen med en flok mere eller mindre skuffende regnskaber med til at sætte stemningen, konstaterer Bloomberg News.

Lidt mere klarhed over den amerikanske centralbanks renteintentioner er øverst på investorernes ønskeseddel for den tale, centralbankchefen, Janet Yellen, skal holde.

Det aktuelle rentebarometer, der viser markedets forventninger til den amerikanske renteudvikling peger, med en lille overvægt. 56 pct., mod en stigningen inden årets udgang. Sandsynligheden for en forhøjelse i næste måned er beregnet til 32 pct.

Selskabsspecifikt indleder IT-koncernen HP handelsdagen med et fald på 4,6 pct. belastet af skuffende forventninger fra selskabet, og Signet Jewelers mister ikke mindre end 10,9 pct. efter sit regnskab, der ikke levede op til analytikernes forventninger. Rapportering af skuffende omsætningstal koster detailkæden Dollar General Corp. et tab på 11,3 pct. i den indledende handel.

Signet-kollegaen smykkekæden Tiffany stiger derimod 6,6 pct. som en af de få stigende aktier efter en positiv regnskabsoverraskelse.

80 pct. af de S&P 500-selskaber, der indtil nu har offentliggjort regnskaber, har ifølge Bloomberg News overrasket positivt.