Aktier: Urolig dag på Wall Street endte i positivt territorium

Der var positive tendenser på det amerikanske aktiemarked tirsdag. Især teknologiaktierne fik medvind, mens flyselskaberne og oliekoncernerne trak hver sin vej på grund af nye fald i oliepriserne.

- Volatiliteten er så udtalt på dag-til-dag eller time-til-time basis. Det faktum, at markedet er marginalt positivt, er opmuntrende, når man tager alle de elementer, der er derude, i betragtning, siger chef investeringsofficer Richard Sichel fra Philadelphia Trust Co. til Bloomberg News.

Tirsdag sluttede med en stigning i S&P 500-indekset på 0,2 pct. til 2022,55. De tunge aktier i Dow Jones kunne akkurat trække sig over nulpunktet, og indekset lukkede i 17.515,23, mens Nasdaq-aktierne lagde sig forrest blandt de store med en stigning på 0,4 pct. til 4654,85.

Helt anderledes gik det de mindre selskaber i Russell 2000-indekset, idet Small Cap-indekset faldt 0,5 pct. til 1170,25.

Omsætningen på New York Stock Exchange var ikke specielt overbevisende med 750 mio. aktier, mens der på Nasdaq-børsen blev handlet 1,8 mia. aktier.

Blandt vinderne var Apple med et plus på 2,85 pct., og flyselskabet Delta Airlines steg hele 7,3 pct. efter at have præsenteret et godt regnskab for fjerde kvartal.

Storbanken Morgan Stanley derimod havde et skidt fjerde kvartal målt på de fortsættende aktiviteter, der gav direkte underskud. Aktien faldt 0,4 pct.

Johnson & Johnson, der blandt andet fremstiller lægemidler, hudplejeprodukter og medicoudstyr, kom heller ikke godt ud af fjerde kvartal 2014, og aktien blev sendt 2,6 pct. ned.

Handlen med aktierne i olie-servicevirksomheden Halliburton var urolig, men papiret lukkede til slut med en stigning på 1,8 pct. Selskabet rapporterede en bedre end ventet indtjening, men der blev samtidig advaret om, at 2015 kan blive et hårdt år for olie-sektoren.

Efter børstid var der regnskabsdata fra den amerikanske pc- og netværksproducent IBM. Det justerede resultat skød over analytikernes mål, men omsætningen skuffede, mens forventningerne kun lige akkurat kunne snuse til analytikernes estimater. Aktien i IBM faldt 1,9 pct. i eftermarkedet.

Anderledes positivt gik det filmstreamings-selskabet Netflix. Koncernens omsætning i kvartalet landede godt nok lidt under analytikernes forventninger, men nettoresultatet blev næsten fordoblet på grund af en positiv skatteeffekt, og selv hvis skatteeffekten justeres, var der en langt bedre indtjening tilbage, end analytikernes havde ventet. Det stærke regnskab gav en stigning i aktiekursen på 16 pct. på eftermarkedet.

Investorerne ser nu frem til det vigtige pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank torsdag, der ventes at sætte de globale finansielle markeder på den anden ende. Onsdag morgen ligger futures på de amerikanske aktieindeks med stigninger på omkring 0,1-0,2 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk