Aktier: United Airlines straffes for shitstorm på sociale medier

Flyselskabet United Airlines tager en uheldig hovedrolle frem mod tirsdagens åbning af det amerikanske marked, hvor der i øvrigt er udsigt til en let negativ start.

Læs mere
Fold sammen

Videoer af en mand, der brutalt bliver slæbt af et overbooket United-fly i Chicago søndag, har de seneste døgn floreret på flere sociale medier, og det er ikke noget, som aktiemarkedet bryder sig om.

Manden, der angiveligt er læge og skulle på arbejde i Louisville, som var flyets destination, næste dag, var blevet udvalgt til at opgive sit sæde, fordi afgangen var overbooket, og der var brug for plads til United-ansatte.

Det nægtede han, hvilket førte til den opsigtsvækkende episode, der blev filmet af flere af medpassagererne.

Aktien i United Continental Holding, der er selskabet bag United Airlines, falder tirsdag med 2,3 pct. til 69,88 dollar i det amerikanske formarked.

Overordnet set er der ellers udsigt til en mere afdæmpet start på handlen, der bærer præg af lav aktivitet i ugen op til påske.

De tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, indikeres alle en negativ start på i omegnen af 0,1 pct. i handlen med futures.

Fra makrofronten har investorerne mandag aften kunnet konstatere, at chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Janet Yellen, mandag aften fastslog, at den amerikanske økonomi er så sund, at det nu handler om at vedligeholde opsvinget frem for at skulle genoplive økonomien.

/ritzau/FINANS