Aktier: Unibrew er klar bundprop i stille marked

Royal Unibrew befinder sig torsdag middag nederst blandt samtlige af børsens aktier. Mens de generelle udsving ellers er små, bliver bryggeriaktien trykket ned med 7,8 pct. til 273,80 kr. efter sit regnskab for tredje kvartal onsdag aften.

Faldet skyldes, at salget af øl og andre våde varer ikke har været så godt som forventet hos Royal Unibrew i sensommeren, vurderer Mads Zink, der er aktiechef i Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sigrid Nygaard

Faldet skyldes, at salget af øl og andre våde varer ikke har været så godt som forventet hos Royal Unibrew i sensommeren, vurderer Mads Zink, der er aktiechef i Danske Bank.

- Omsætningen skuffer i kvartalet, og det reagerer investorerne på. Det er især udenlandske investorer, der sælger ud, og det er en tendens, vi har set på det seneste, når de danske selskaber ikke har levet op til forventningerne, siger han.

Royal Unibrew løftede i tredje kvartal salget med 28 mio. kr. til 1714 mio. kr. fra 1686 mio. kr., men det var altså ikke nok ifølge investorerne.

Analytikerne hos Bryan Garnier & Cie har da også sænket deres anbefaling af Royal Unibrew-aktien til "neutral" fra tidligere "køb", skriver Bloomberg News. Kursmålet bliver samtidig sat ned til 306 kr. fra tidligere 325 kr.

STOREBROR SPISER KALKUN

Udviklingen blandt eliteaktierne i C20 Cap er anderledes stilfærdig i middagshandlen. Selve indekset stiger med 0,2 pct. til 957,06, alt imens omsætningen ventes at være præget af, at amerikanerne holder fri på grund af thanksgiving.

- Dagen i dag bliver nok relativ stille, fordi "storebror" spiser kalkun, og fordi Opec-landene og Rusland forhandler videre frem mod deadline i næste uge, siger chefstrateg Henrik Drusebjerg fra Carnegie i kommentar.

Han henviser til mødet 30. november i Wien. Rygterne går på, at de olieeksporterende lande i Opec er på vej med en aftale om en begrænsning af produktionen af olie.

Torsdag er der nyt fremme om Nordea, der falder 0,3 pct. til 74,10 kr. Banken har ifølge en undersøgelse Danmarks mindst loyale kunder, skriver Børsen med baggrund i en måling fra Loyalty Group.

Bedst blandt C20-aktierne går det for Vestas, der stiger 1,8 pct. til 447,90 kr. uden selskabsspecifikke nyheder. Aktien har ellers siden valget af Donald Trump som kommende præsident været trykket af forventningen om mere trange tider for vindmøller i USA, men rejser sig altså lidt i middagshandlen torsdag.

OLIESELSKAB STIGER EFTER UNDERSKUD

Uden for eliteindekset stiger færøske Atlantic Petroleum med 1,7 pct. til 11,70 kr., efter at olieselskabet har aflagt regnskab for tredje kvartal, som viste et underskud på 11 mio. kr.

Selskabet fik tidligere i år et nødlån på 8 mio. pund af British Oil & Gas, der skal sikre den fremtidige drift i de næste tre år og bruges til at undersøge mulighederne for at udvide porteføljen af oliefelter, hvor selskabet primært har kig på Østeuropa og Eurasien.

Investeringsselskabet Luxor stiger 1,4 pct. til 337,50 kr., efter at det opjusterer for det netop afsluttede regnskabsår, der sluttede med udgangen af september.

- På baggrund af en foreløbig gennemgang af udkast til årsrapport ventes en basisindtjening på 31,1 mio. kr. mod tidligere ventet "i niveauet kr. 28 mio.", skriver selskabet i en meddelelse.

Det endelige regnskab offentliggøres 19. december.