Aktier under pres fra morgenstunden

Generelt har investorerne indtaget en afventende handel frem mod den nærtforestående regnskabssæson. På det danske marked er fokus på A.P. Møller-Mærsk og Novo Nordisk.

Læs mere
Fold sammen
C20-indekset åbner onsdag morgen 0,8 pct. lavere i 280,25. A.P. Møller-Mærsk falder 1 pct. til kurs 29.100, efter at der er udsigter til en afslutning på containerpriskrigen. Ifølge Bloomberg News har Neptune Orient Lines og China Shipping Container Lines sammen med 12 andre containerrederier besluttet, at priskrigen i containerfragtmarkedet skal afsluttes.

Fra den 10. august vil sammenslutningen Transpacific Stabilization Agreement hæve prisen på fragt af 40 fodscontainere mellem Asien og USA med 500 dollar, samt tage andre pristiltag i brug. I erklæringen pointeres det, at priskrigen har afsæt i overkapacitet, faldende efterspørgsel og "panik".

Novo Nordisk åbner 0,2 pct. højere i kurs 291,5. Konkurrenterne Amylin og Eli Lilly fik tirsdag efter lukketid nyt fra FDA, da de amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt ansøgningen til exenatide til brug en gang i ugen. Exenatide er det aktive stof i diabetesmedikamentet Byetta, og den ugentlige udgave er 2. generation - Byetta Lar, som skal tage kampen op mod Novo Nordisks Liraglutide (Victoza). Amylin steg 3,5 pct. i eftermarkedet.

FLSmidth åbner 1,1 pct. lavere i kurs 181,8. Den schweiziske FLSmidth-kunde Holcim oplyser onsdag morgen, at 2009 fortsat vil være et meget besværligt år, idet den underliggende økonomi ikke har vist tegn på forbedring helt frem til maj i år, hvor specielt det amerikanske, spanske og østeuropæiske marked er dem som påvirker negativt, mens Asien trækker i modsatte retning.

Urolighederne i den vestlige Xinjiang-provins i Kina er så omfattende, at Carlsberg har været nødt til at lukke sit bryggeri i hovedbyen Urumqi. Foreløbig holdes bryggeriet lukket i tre dage, fordi Carlsberg frygter for de ansattes sikkerhed. Det skriver Jyllands-Posten. Carlsberg åbner 1,8 pct. lavere i kurs 333.

RB-Børsen