Aktier: Ugens lukning - McDonald's trak Dow Jones i minus

Regnskaber fra flere større selskaber inden børstid tirsdag pegede i alle retninger, og det blev også slutresultatet for de amerikanske aktier tirsdag, der sluttede uens.

Foto: DOUG KANTER. Regnskaber fra flere større selskaber inden børstid tirsdag pegede i alle retninger, og det blev også slutresultatet for de amerikanske aktier tirsdag, der sluttede uens.
Læs mere
Fold sammen

Dow Jones-indekset lukkede med et fald på 0,1 pct. i indeks 18.473,75. McDonald's trak pænt ned i indekset med et fald på 4,5 pct. S&P 500-indekset steg 0,03 pct. til indeks 2169,18, mens det teknologidominerede Nasdaq-indeks steg 0,2 pct. til 5110,05.

Omsætningen var på niveau med det 30 dages gennemsnit.

Udover regnskaber leverede amerikanerne relativt pæne nøgletal tirsdag eftermiddag. Salget af nye huse steg mere end ventet, da det viste den største stigning i otte år.

Regnskabssæsonen er i fuld gang, og inden børstid var der leveret regnskaber fra blandt andet Caterpillar, McDonald?s, Verizon, Dupont og Eli Lilly.

Generelt er regnskabssæsonen forløbet fint. Indtil videre. Knap 90 pct. af de selskaber i S&P 500, der har ændret forventningerne, har gjort det i opadgående retning, oplyser Bloomberg News.

Apple højere efter regnskab

Efter børstid leverede Apple og Twitter regnskaber.

Det var ikke så grelt som ventet blandt regnedrengene hos verdens banker, men elektronikgiganten Apple gik stadig markant tilbage i sit tredje kvartal.

Det viser selskabets regnskab, der blev offentliggjort sent tirsdag dansk tid.

I de tre måneder, der sluttede med juni, faldt Apples omsætning med 15 pct. Det betyder dog, at Apple stadig kunne notere sig, at have solgt for 42,4 mia. dollar, eller 287 mia. kr.

Det blev omsat til et resultat på 7,8 mia. dollar, et dyk på over en fjerdedel.

Aktien faldt i den ordinære handel med 0,7 pct., men steg i eftermarkedet med 6,8 pct. til 103,25 dollar.

Twitter fik kurshug

Det sociale medie Twitter får øretæver i det amerikanske eftermarked oven på endnu et regnskab med underskud. Aktien faldt knap 11 pct. til 16,44 dollar. Samtidig er selskabet mindre optimistiske om fremtiden end håbet.

Oven på det skuffende regnskab falder selskabets aktier yderligere 10 pct. i det amerikanske eftermarked.