Aktier: Ugen sluttede med rekord i S&P inden lang weekend

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktieinvestorer lukkede Wall Street-ugen med rekord i S&P-500 indekset, mens Nasdaq aktierne ikke har ligger på så højt et niveau i de seneste 15 år.

Apple førte an i stigningerne sammen med olieselskaberne der efter nye stigninger i oliepriserne inden den lange weekend. Mandag er det amerikanske marked lukket - det er Presidents Day.

- Markedet går mod nye højder, og alligevel er der ikke nogen af de vanlige tegn som sætter ind hen mod slutningen af en opadgående trend. Det får os til at tro, at det kommer til at gå højere, siger chef investeringsstrateg Bruce Bittles fra RW Baird & Co. i Milwaukee til Bloomberg News.

Eftermiddagens nøgletal fra University of Michigan kl. 16, der blev offentliggjort en halv time after åbningen, viste et skuffende fald i februar til 93,6 fra 98,1 måneden før.

Men investorerne tog med i betragtning, at januar-indekset var det højeste niveau siden begyndelsen af 2004, og ignorerede i store træk februar-faldet.

Fredag sluttede med et plus i S&P 500-indekset på 0,4 pct. som sendte indekset til rekordniveauet 2096,99. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med en stigning på 0,3 pct. i 18.019,35, mens Nasdaq-aktierne var dagens topscorer med et hop på 0,8 pct. til 4893,84.

Samlet har ugen givet rigtig pæne stigninger, med et plus i S&P på 2,0 pct., mens Dow Jones et steget 1,1 pct., og Nasdaq-aktierne har øget værdien med 3,2 pct.

Apple lå sammen med Caterpillar og Microsoft i front. Apple steg 0,5 pct. og Caterpillar og Microsoft øgede henholdsvis 1,9 pct. og 1,8 pct. i det regnskabsstille marked.

King Digital stod til ansvar for torsdagens sene regnskab, der på alle linjer overraskede positivt. Aktien lukkede 13,3 pct. højere fredag.

Også rabatselskabet Groupon offentliggjorde regnskab sent torsdag. Koncernen slog markedets forventninger, både hvad angår indtjening og salg, og efter en indledende forvirring om regnskabsmeddelelsen, blev aktien sendt 6,8 pct. højere.

Kraft Foods kunne til gengæld ikke live op til analytikernes forventninger, og aktien fik en dukkert på 2,7 pct.

American Express faldt 3 pct. og var lå i bunden af Dow Jones-indekset. Aktien fortsatte sit fald efter torsdagens meddelelse om, at samarbejdet med Costco vil blive opsagt.

Endnu værre fik det computerspilfabrikanten Zynga. Selskabet har ikke været i stand til at gentage succesen med spillet Farmville i Kina, og koncernens programmører bliver fyret i hobetal. Aktien faldt 15,8 pct.

Mandag morgen handles de amerikanske aktiefutures med fald på 0,1 pct. i Asien.