Aktier: Ugen sluttede i grønt på Wall Street

Ugen sluttede med fremgang på Wall Street, hvor en uge med udsving blev afrundet med godt aktiehumør på New York-børserne.

Ugen sluttede med fremgang på Wall Street, hvor en uge med udsving blev afrundet med godt aktiehumør på New York-børserne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bekymringerne om præsident Donald Trumps forskellige uheldige sager er ikke forsvundet, men stærkere oliepriser og tiltro til industrisektoren hjalp de store indeks højere.

S&P 500-indekset steg 0,7 pct. til 2381,73 og Dow Jones-indekset fik et lignende løft, mens det teknologi- og biotektunge Nasdaq-indeks gik 0,5 pct. frem.

Samlet set endte alle tre indeks lidt lavere end fredagen før på baggrund af onsdagens store nedtur udløst af nyheder om præsident Trumps forsøg på at blande sig i FBI's undersøgelser.

Blandt enkeltaktierne kom Caterpillar og General Electric pænt ud af dagen med stigninger på mere end 2 pct. hver, mens olietunge aktier som Conocophillips og Chevron også steg pænt takket være et løft i oliepriserne.

Traktorgiganten Deere steg desuden hele 7,3 pct. oven på sit regnskab, der bød på en stor fremgang i indtægterne og en opjustering af udsigterne for hele året, mens skokæden Foot Lockers indtjening var lavere end forudset, og aktien faldt 17 pct.