Aktier: Uensartet sektorudvikling gav fladt marked

De europæiske aktiebørser viste en blandet udvikling onsdag, hvor små plusser sidst på handelssessionen flere steder blev visket af bordet.

Læs mere
Fold sammen

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks vekslede adskillige gange i løbet af dagen mellem plus og minus, men ved lukketid var niveauet næsten uændret i forhold til tirsdagens slutnivaeu.

Medicinal og telekommunikation klarede sig generelt pænt, mens mine- og olieselskaber generelt trak ned.

Blandt de mest stigende aktier i indekset lå svenske Ericsson med et plus på 5,0 pct., efter nyheden om at aktivist-investoren Cevian Capital har købt en 5,6 pct. aktiepost i selskabet.

På børsen i Stockholm var der også stor opmærksomhed om internettøjbutikken Boozt, som debuterede som børsnoteret virksomhed - og det var umiddelbart med succes.

Da dagen var omme stod der 79,50 svenske kr. ud for Boozt, hvilket var 28 pct. over de 62 svenske kr., som investorerne kunne tegne aktier til under emissionen.

Selskabet, der har hovedsæde i Malmø, men er stiftet af to danskere, solgte i forbindelse med udbuddet i alt omkring 26 mio. aktier.

Heraf kommer størstedelen fra eksisterende aktionærer, men der er også solgt 6,45 mio. nye aktier, hvilket giver Boozt et nettoprovenu på 384 mio. svenske kr.

Olieaktierne havde det generelt lidt svært, efter at prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, var faldet 2 pct. til 50,83 dollar per tønde.

Blandt olieaktierne faldt Statoil 1,3 pct., og Royal Dutch Shell endte dagen med et fald på 0,8 pct.

/ritzau/FINANS