Aktier: Uensartet åbning i USA med Nasdaq i rødt

De amerikanske aktiehandlere lægger fra handelsstart tirsdag ud med forsigtige stigninger i to af tre indeks inspireret af en optimistisk udvikling på de europæiske markeder og i Asien, der på sin side kunne tage bestik af højere kurser i USA i mandagens handel.

Stigende olie- og råvarepriser trækker i positiv retning og vejer tungere end skuffende regnskaber fra blandt andre Netflix, Goldman Sachs og især Illumina.

Umiddelbart efter åbningen på Nasdaq og på Wall Street ligger de toneangivende amerikanske indeks 0,2 pct. højere for det brede S&P 500 indeks, 0,3 pct. højere for de tunge aktier i Dow Jones, men 0,2 pct. lavere for teknologiindekset Nasdaq.


Dermed fortsætter stigningen for S&P 500-indekset, der mandag sluttede med et plus på 0,7 pct. i 2094,34, som er højeste niveau siden december sidste år.

Motorcykelikonet Harley-Davison præsterede i 1. kvartal et overskud per aktie på 1,36 dollar i 1. kvartal mod et ventet overskud på 1,29 dollar. Men aktien mister alligevel 1 pct. på vej ud af startfeltet.


Helt slemt går det for medicinalselskabet Illumina for med en kursnedgang på 22,1 pct. Et skuffende estimat i forbindelse med regnskabet for 1. kvartal er anledningen.

Aktien i eller så ombejlede ombejlede Yahoo falder 0,4 pct. Internetportalen har tilbud fra både Verizon, TPG og - senest tilkomne - Yellow Page Holdning om overtagelse af aktiviteter.

Medicinalselskabet Johnson & Johnson har opjusteret forventningerne med 10 cent mere i overskud per aktie, og kvartalsoverskuddet på 1,68 dollar per aktie var lidt højere end ventet. Aktien stiger 1,6 pct. fra handelsstart.

Finansgiganten Goldman Sachs har op til åbningen leveret et regnskab, der skuffede på indtægtssiden, men overraskede positivt på bundlinjen med et overskud på 2,68 dollar per aktie. Finansaktien stiger 1,4 pct.

Det amerikanske streamingselskab Netflix styrtdykkede i eftermarkedet mandag, hvor et ellers godt regnskab blev skæmmet af svage forventninger til kundevækst i udlandet, og i tirsdag fortsætter nedturen med et dyk på 9,3 pct. inden handelsstart.

Mindre voldsomme valutaudsving og et mindre end ventet fald i tobaksforbruget får den amerikanske tobaksgigant Philip Morris til at løfte forventningerne til indtjeningen for hele året i forbindelse med selskabets regnskab for første kvartal. Men overskuddet per aktie i første kvartal blev 0,98 dollar, mens analytikernes forventning ifølge Bloomberg havde ventet 1,11 dollar. Aktien sætter sig 1,7 pct. fra handelsstart.


/ritzau/FINANS