Aktier: Uens børsstart på Wall Street efter Yellen-tale

De amerikanske aktieindeks ligger med både små plusser og minusser fra handelsstart på Wall Street onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Nasdaq-indekset løftes 0,3 pct., S&P 500 stiger 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset falder med 0,04 pct.

Investorerne er umiddelbart beherskede, da de er ved at fordøje den halvårlige tale fra den amerikanske centralbankchef Janet Yellen. Talen blev offentliggjort en time før, at markederne åbnede. Og den blev holdt kl. 15 dansk tid i Repræsentanternes Hus og gentages torsdag i Senatet.

Janet Yellen har sagt, at det er sandsynligt, at USA's centralbank, Federal Reserve, vil hæve renten på et tidspunkt i år. Men det vigtige er ikke den præcise timing af første renteforhøjelse, men snarere rentebanen derefter.

- Hvis økonomien udvikler sig, som vi forventer, gør de økonomiske betingelser det sandsynligvis passende på et tidspunkt i år at hæve renten, lød det fra Janet Yellen.


Centralbankchefen understregede dog, at det ikke var et løfte, men en fremskrivning, at der kan ventes en renteforhøjelse i år. Derefter vil fremtidige renteforhøjelser ske "gradvist", forklarer hun.


Den amerikanske fast food-koncern Yum Brands kom efter markedet lukkede tirsdag med regnskab for andet kvartal - og aktien falder onsdag med 3 pct. til 89,28 dollar.

Koncernen, der står bag fastfood-mærker som Taco Bell, KFC og Pizza Hut, levede ved første øjekast op til forventningerne i andet kvartal. Men sidste års kinesiske fødevareskandale koster stadig på tillidskontoen, og det hæmmer væksten. Koncernen fik et justeret resultat på 69 cent per aktie, mens analytikerne havde forventet 63 cent per aktie ifølge Bloomberg News.


Alligevel var der skuffelse over udviklingen. For godt nok blev indtjeningen øget af en stærk udvikling i salget og af forbedrede marginer hos såvel KFC som Taco Bell, der begge har succes i USA med nye menutiltag. Men et skuffende sammenligneligt salg i Kina og i Pizza Hut-divisionen trak ned i analytikernes vurdering af det samlede regnskab.


Storbanken Bank of America kom med regnskab for andet kvartal før markederne åbnede onsdag. Investorerne kvitterer for det ved at sende aktien 2,3 pct. op til 17,52 dollar.

Regnskabet viser blandt andet, at banken har opnået indtægter på 22,3 mia. dollar, 2 pct. højere end et år tidligere. Nettoresultat landede på 5,3 mia. dollar, hvilket svarer til en indtjening per aktie på 0,45 dollar mod forventede 0,36 dollar ifølge et Bloomberg-estimat.


Det er desuden en klar forbedring fra 2,3 mia. dollar, svarende til 0,19 dollar per aktie, i overskud i andet kvartal af 2014.


Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, kunne heller ikke vente til Wall Street åbnede med at komme med nyt.


Kapitalforvalteren leverede en federe bundlinje end ventet i andet kvartal og hentede en justeret indtjening per aktie på 4,96 dollar i perioden, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et resultat på 4,79 dollar per aktie.


Blackrock-aktien stiger med 0,1 pct. til 343,09 dollar fra start.


Senere onsdag kommer der kvartalsregnskaber fra Yahoo, Intel og Netflix. Yahoo falder med 0,3 pct. til 38,52 dollar, Intel ligger til en stigning på 0,7 pct. til 29,86 dollar, mens Netflix ligger til et fald på 0,7 pct. til 99,68 dollar i den tidlige handel.


/ritzau/FINANS