Aktier: Uens åbning på Wall Street

De amerikanske ledende aktieindeks kan ikke blive enige om, hvilken vej aktiemarkedet skal gå onsdag, da handlerne på Wall Street er mødt på arbejde.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500 stiger med 0,1 pct., mens Dow Jones falder 0,3 pct. akkurat ligesom Nasdaq-indekset. Dermed vinder S&P lidt tilbage fra tirsdag, da indekset faldt til det laveste niveau i to uger med et minus på 1,2 pct. til 1942,74. Dow Jones faldt med 1,1 pct., mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset dykkede med 1,5 pct.

Omdrejningspunktet for aktierne har de seneste to uger været sidste uges rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som endte med, at renten blev holdt uændret. Men der spekuleres fortsat i, hvornår renten vil blive hævet. Samtidig har negative nøgletal fra Kina holdt investorerne i et fast greb.

- Det er stadig spørgsmålet om renten, som præger markederne. Men nogle investorer mener, at vi er ved så lave niveauer, at det er på tide at købe aktierne tilbage til porteføljerne, siger Heinz-Gerd Sonnenschein, strateg hos Deutsche Postbank, til Bloomberg News.

- I de seneste dage og uger er aktierne faldet på grund af et svagere Kina samtidig med, at bilaktierne er faldet, så niveauet er mere attraktivt, siger han.

Der er ikke regnskaber i kalenderen onsdag. Men skandalen om fiflerier i tyske Volkswagen har også bredt sig til de amerikanske bilproducenters aktier. Mens Volkswagen onsdag ligger til en stigning på små 4 pct., kan de amerikanske bilproducenter ikke blive enige om, hvor de skal hen onsdag. Ford Motor ligger til et fald på 0,3 pct., Fiat Chrysler Automobiles stiger med 3,2 pct., mens General Motors falder med 0,4 pct.

Det ser ud til, at dele af medicinalbranchen endnu ikke har fået slugt den pille, som den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton kom med tirsdag, da hun meldte ud, at hun vil tage initiativ til at få reduceret de "skandaløst" høje medicinpriser.

Pfizer faldt med 0,5 pct. tirsdag, men stiger onsdag med 0,2 pct, mens Celgene, der faldt med 1,3 pct. tirsdag, fortsat ligger til et fald - nu på 0,1 pct.

Senere onsdag vil investorernes øjne være rettet mod Rotary Club i den amerikanske by Columbus i Ohio, hvor den amerikanske centralbankdirektør i Atlanta, Dennis Lockhart, taler. Og som vanligt vil hans ord blive nøje analyseret for, hvornår Federal Reserve vil hæve renten.

Centralbankchef Janet Yellen sagde i sidste uge, at den aftagende vækst i Kina vil blive gransket for, om problemerne kan brede sig til USA. Alligevel er markedet delt om, hvorvidt centralbanken vil forhøje satserne i år, skriver Bloomberg.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk