Aktier: Udviklingen vendte fra rødt til grønt efter tal

Efter tre dage med massive stigninger i olieprisen på i alt omkring 10 pct. var det fredag slut, og olieprisen satte sig en smule.

Det tyngede markederne i Europa indtil overraskende gode amerikanske tal landede på handlerskærmene og sendte aktierne op og skubbede globale vækstbekymringer i baggrunden.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 endte med at stige 0,4 pct. til lige under indeks 335. Indekset var nede i 330,44 en halv time efter åbningen. Samme tendens sås i landeindeksene ud over Europa, der også ændrede sig fra rødt til grønt i eftermiddagens løb. Der var stigninger i Frankrig, Tyskland og Storbritannien på 0,5-0,9 pct. ved lukningen

Blandt enkeltaktier var den franske satellitoperatør Eutelsat Communications dagens "topscorer" i bunden med et fald på mere end 28 pct. Selskabet blev straffet, efter at det sænkede sine forventninger til indtjeningen i år og næste år.

Det ramte også kollegaen SES, der faldt 8 pct.

Norske Subsea 7, der er underleverandør til olieindustrien, faldt tredjemest, idet selskabet rygtes at stå over for mulige kontraktopsigelser fra brasilianske Petroleo Brasileiro. Aktien faldt i Oslo med 9 pct.

Af de knap 400 aktier, der gik mod den negative tendens fredag og steg, lå franske Ubisoft, der blandt andet producerer videospil, bedst. Selskabets aktier steg 8 pct. Aktien blev belønnet for et regnskab for det forskudte regnskabsår 2015/16, der var bedre end ventet af markedet på driften og bedre end ventet af selskabet på omsætningen. Endvidere bekræfter selskabet sine mål for indeværende regnskabsår.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk